Musa Ibrahim: Nisam uhapšen, nisam ni u Libiji
Foto: AFP

Gadafijev portparol ismejao nove vlasti

Musa Ibrahim: Nisam uhapšen, nisam ni u Libiji

Planeta -
Nekadašnji pres sekretar ubijenog libijskog vođe objavio audio snimak na kojem negira da je uhapšen, kako su to ranije saopštile libijske vlasti

TRIPOLI - Nekadašnji pres sekretar ubijenog libijskog vođe Moamera el-Gadafija, Musa Ibrahim, objavio je danas audio snimak na kojem negira da je uhapšen, kako su to ranije saopštile libijske vlasti, i tvrdi da se nalazi van Libije. Snimak postavljen na Fejsbuk stranici Muse Ibrahima odbacuje sve tvrdnje vlade da je uhapšen u Bani Validu, dok je pokušao da pobegne iz grada, preneo je AP.

Ibrahim je tokom oružanog konflikta u Libiji prošle godine iznosio sva zvanična saopštenja tadašnje libijske vlasti, a zapadne novinske agencije ističu da je "urban" i da "tečno govori engleski", kao i da je držao redovne brifinge za novinare u luksuznom hotelu u Tripoliju.

Za njega se nije znalo gde se nalazio od pada Tripolija u avgustu 2011. godine, navodi Rojters. AP je ranije objavio da je Ibrahim uhvaćen na punktu kod opsednutog grada Bani Valida, koji libijske snage opisuju kao poslednji bastion simpatizera Gadafijevog režima. Rojters podseća da je do sada nekoliko puta javljano da je Ibrahim uhvaćen.

http://www.youtube.com/watch?v=uiohiDL6gBQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track