Snažan naknadni zemljotres opet pogodio Kanadu
Foto: REUTERS

Još podrhtava

Snažan naknadni zemljotres opet pogodio Kanadu

Planeta -
Kanadski zvaničnici navode da se najnoviji zemljotres dogodio 64 kilometara jugozapadno od Sandspita na dubini od 19 kilometara, blizu obala ostrva Haida Gvai, ranije ostrva Kraljice Šarlote

OTAVA, - Snažan naknadni potres jačine 6,4 stepena po Rihteru pogodio je područje nedaleko od obala Britanske Kolumbije, manje od 24 sata posle najjačeg zemljotresa koji je pogodio Kanadu u proteklih 60 godina.

Za sada nema izveštaja o žrtvama ili većoj materijalnoj šteti.

Kanadski zvaničnici navode da se najnoviji zemljotres dogodio 64 kilometara jugozapadno od Sandspita na dubini od 19 kilometara, blizu obala ostrva Haida Gvai, ranije ostrva Kraljice Šarlote.

Kako su javili kanadski mediji, ovo je najjači od više od 40 naknadnih potresa, koji su pogodili to područje nakon jutrošnjeg zemljotresa jačine 7,7 stepeni Rihterove skale, nakon koga je izdato upozorenje na opasnost od cunamija u severnoj Kaliforniji, Oregonu, Vankuveru i Havajima, koja su posle nekoliko sati ukinuta.

Zbog cunamija na Havaima iz predostrožnosti je evakuisano stanovništvo iz priobalja u čitavoj zemlji, dok su stanovnici blizu epicentra zemljotresa izvestili da je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Jutrošnji zemljotres je najjači koji je pogodio Kanadu od 1949. kada je na istom području zabeležen potres jačine 8,1 stepen po Rihteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track