U Njujorku sve zatvoreno zbog uragana Sendi
Foto: REUTERS

Vanredno stanje

U Njujorku sve zatvoreno zbog uragana Sendi

Planeta -
Prema procenama meteorologa, uragan Sendi će u noći između ponedeljka i utorka stići do istočne obale SAD, a centar udara bi mogao da bude Nju Džerzi

NJUJORK - Zbog dolaska uragana Sendi, u Njujorku će biti zatvoreno sedište UN, neće raditi njujorška berza i škole.

Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku biće zatvoreno zbog dolaska uragana Sendi, a svi planirani sastanci su otkazani, rekao je zamenik portparola UN Eduardo Del Bej.

On je kazao da se otkazuju sastanci predsednika Latinske Amerike koji je trebalo u ponedelajk da se održe, a u zavisnosti od vremena, možda će aktivnosti UN i za naredne dane biti otkazani.

U Njujorku borave predsednik Gvatemale Oto Perez i Bolivije Evo Morales, kao i više ministara spoljnih poslova ostalih južnoameričkih država.

Prethodno je saopšteno da će gradski prevoz u Njujorku, podzemni i nadzemni, od večeras biti zaustavljen zbog straha od poplava.

U ponedeljak na posao neće doći ni zaposleni na Vol Stritu, pošto će berza biti zatvorena.

Poslednji put je njujorška berza, zbog neke prirodne katastrofe, bila zatvorena 27.marta 1985.godine zbog dolaska uragana Glorija.

Škole u Njujorku će takođe biti zatvorene. Prema procenama meteorologa, uragan Sendi će u noći između ponedeljka i utorka stići do istočne obale SAD, a centar udara bi mogao da bude Nju Džerzi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track