Đukanović se vraća zbog imuniteta

Nebojša Medojević

Đukanović se vraća zbog imuniteta

Planeta -
Dileme nema, ako se Đukanović vrati na neku od visokih državnih funkcija, to radi zbog imuniteta , napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu

PODGORICA - Lider Pokreta za promene i član Predsedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je danas da predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, ukoliko se vrati na neku državnu funkciju, to radi zbog imuniteta.

Medojević je rekao da nema nikakve dileme da je Đukanović "korumpirani političar i autokrata, koji ima snažne veze sa organizovanim kriminalom".

"Dileme nema, ako se Đukanović vrati na neku od visokih državnih funkcija, to radi zbog imuniteta , napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Đukanović ranije nije isključio mogućnost povratka na premijersku funkciju ili kandidature na predsedničkim izborima, dodajući da će DPS doneti konačnu odluku o tome.

Posle oktobarskih izbora 2006. godine, Đukanović je prepustio premijersku funkciju Željku Šturanoviću, da bi se 29. februara 2008. vratio na čelo izvršne vlasti.

Lider DPS-a funkciju premijera ponovo je napustio u decembru 2010. godine, kada ga je na toj poziciji nasledio Igor Lukšić.

Medojević je izrazio očekivanje da partije manjinskih naroda neće podržati koaliciju predvođenu DPS-om.

"Ako manjine za prljave pare mafije podrže Đukanovića, ta vlada neće trajati dugo, jer neće moći da zaustavi bankrot javnih finansija i neće moći da ispuni uslove Evropske unije", kazao je Medojević.

Na izborima u Crnoj Gori 14. oktobra, koalicija koju predvodi DPS dobila je najviše glasova, ali nedovoljno za ponovno osvajanje apsolutne vlasti, zbog čega je ključ za formiranje buduće vlade u rukama stranaka manjinskih naroda.

Koalicija Evropska Crna Gora osvojila je 39 poslaničnih mandata, a za formiranje vlade potreban je 41, zbog čega je podršku tražila kod Bošnjačke stranke koja ima tri mandata, odnosno Hrvatske građanske inicijative i dve albanske nacionalne partije sa po jednim mandatom.

To je prvi put nakon izbora 2001. godine da koalicija, koju predvodi DPS, nije osvojila apsolutnu vlast u Crnoj Gori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track