Sedmorica logoraša naplatila 200.000 evra odštete

Crna Cora

Sedmorica logoraša naplatila 200.000 evra odštete

Planeta -
Od tada je još šest bivših zatočenika dobilo presude i svima su isplaćene odštete. Nekome je isplaćeno 30.000 evra, a nekome manje

SARAJEVO - Sedmorica od 20 zatočenika logora Morinj kod Kotora u Crnoj Gori, koji su u njemu boravili od maja do avgusta 1992. godine, dobili su do sada ukupno 200.000 evra na ime odštete.

Ejub Krvavac izjavio je da je početkom godine na adresu Envera A. iz Mostara stigla prva pravosnažna presuda kojom se Crna Gora obavezuje da će mu na ime odštete isplatiti 30.000 evra.

"Od tada je još šest bivših zatočenika dobilo presude i svima su isplaćene odštete. Nekome je isplaćeno 30.000 evra, a nekome manje. Presude su donošene zavisno od stepena invalidnosti i broja dana provedenih u logoru, a sve prema propisima Međunarodnog crvenog krsta, prema kojima su nam za jedan takav dan dužni isplatiti odštetu od oko 1.000 evra", kazao je Krvavac.

Još 13 bivših zatvorenika u centru Morinj čeka na isplatu, a Krvavac veruje da će i oni uskoro dobiti taj novac.Inače, sud u Podgorici je do sada je osudio četvoricu od šest optuženih koji su bili zaduženi za Morinj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track