Putin neće više da bude mačo!

Okrenuo list

Putin neće više da bude mačo!

Planeta -
Ruski predsednik odlučio da promeni imidž, pa će umesto snažnog muževnog lidera biti državnik finih manira i nosiće samo odela najpoznatijih svetskih kreatora

MOSKVA - Postaje metroseksualac.Ruski predsednik Vladimir Putin do sada je jahao konja, lovio u Sibiru i ronio u Crnom moru, ali izgleda da ga više nećemo viđati u takvim akcijama. Naime, nakon što je ozbiljno povredio leđa tokom svoje poslednje mačo predstave, kada je leteći na jedrilici poveo ždralove na prvi let, odlučio je da promeni imidž. Mediji, međutim, navode da je, pored povrede, razlog za promenu i opadanje Putinove popularnosti, zbog čega je rešio da umesto grubog muškarca bude državnik finih manira.Nije se retko dešavalo da vidimo Putina golog do pojasa ili u lovačkoj uniformi i grubim maskirnim prslucima. Međutim, njegovi stručnjaci za marketing rešili su da svog lidera sada promene i obuku ga u najfinija odela najpoznatijih svetskih kreatora.- Ta promena je logična. S jedne strane, Putin je već u godinama u kojima mu nije lako da podnosi napore primerene mnogo mlađim ljudima, a s druge, dobiće ulogu prefinjenog gospodina, kakvu i zaslužuje kao predsednik Rusije. Na taj način i zemlja dodatno menja poziciju u očima javnosti - objašnjavaju stručnjaci.Putinovi savetnici u Kremlju su, uz osmišljavanje njegovog novog imidža, pokrenuli i akciju promene njegove političke strategije. Moskovska Nezavisna gazeta došla je do dokumenta u kojem se navodi da je predsednikova popularnost počela da opada i da glavnu pretnju njegovoj vlasti predstavlja radnička revolucija, koja bi mogla da izbije zbog sve većeg pada životnog standarda.U tekstu se ističe da će Putin vratiti popularnost približavanjem liberalima, koje Rusi smatraju manje korumpiranim. Međutim, Putin je potekao iz redova konzervativaca, pa mu to sigurno neće biti lak zadatak. Ujedno, Kremlj zbog Putinove bolesti želi da po svaku cenu izbegne njegovo poređenje s bivšim predsednikom Borisom Jeljcinom, koji se s dužnosti povukao zbog bolesti. Sve te navode moskovskog lista Kremlj je demantovao.

Putin se povredio kad je ždralove učio da lete
Putin se povredio kad je ždralove učio da lete

Vraća zemlji sjaj SSSRVladimir Putin želi da svoju zemlju dovede do slave i položaja koji je imala u vreme SSSR. Za to će koristiti metode slične onima koje su koristili i komunistički vladari. Njegov prvi korak je podizanje kolektivne svesti unutar države o društvenim vrednostima, pa je već najavljeno da će majkama s više dece biti dodeljena novčana stimulacija, ali i državno odlikovanje. Tako su za vreme SSSR žene s više od sedmoro mališana dobijale titule „herojska majka“ i „majčinski ponos“. Slična mera priprema se i za oblast privrede, u kojoj će postojati odlikovanje za heroja rada, po uzoru na one iz sovjetskog perioda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track