MAČKOJEDI: Iz lonca spaseno 600 mačaka

Užas u Kini

MAČKOJEDI: Iz lonca spaseno 600 mačaka

Planeta -
Sasvim je očito da su bile namenjene za ljudsku ishranu, jer sudeći prema tome kako su bile natrpane u sanduke, ljudima koji su ih prevozili nije bilo bitno jesu li žive ili mrtve, rekao je jedan od volontera

PEKING - Oko 600 mačaka koje su stavljene u drvene sanduke i bile namenjene za ishranu ljudi u južnoj Kini spasili su volonteri za zaštitu životinja nakon što je kamion kojim su prevožene učestvovao u sudaru.

Volonteri su izvukli 600 mačaka iz ovih sanduka nakon što je kamion imao saobraćajnu nesreću u gradu Čangsha, a 100 mačaka je uginulo.

Fotografije volontera koji su spasavali mačke u kasnim noćnim satima preplavile su kineske društvene mreže, prenosi AFP.

Mnoge mačke su uginule i pre saobraćajne nesreće, jer su bile stešnjene u sanducima ili su uginule od posledica smrzavanja.

"Sasvim je očito da su bile namenjene za ljudsku ishranu, jer sudeći prema tome kako su bile natrpane u sanduke, ljudima koji su ih prevozili nije bilo bitno jesu li žive ili mrtve", rekao je agenciji jedan od volontera.

U kamionu je bilo više od 50 sanduka, a mačke su tako prevozili nekoliko dana, bez vode i hrane. Smrad u kamionu bio je nesnosan.

Volonteri su sada u pregovorima sa jednim od vozača kamiona kako bi otkupili mačke za 1.600 dolara.

Mačke se obično ne jedu

U većini delova Kine, mačke se ne jedu, ali u restoranima, posebno na jugu zemlje, i dalje služe meso ove životinje kao hranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track