Saif Gadafi na sudu: Samo će me Bog braniti
Foto: Beta Ap

Počeo proces

Saif Gadafi na sudu: Samo će me Bog braniti

Planeta -
Suđenje najvišem zvaničniku starog ražima koji je živ zarobljen, odloženo je do maja da bi mu bio dodeljen advokat

TRIPOLI - Sin bivšeg libijskog vođe Momaera Gadafija, Saif al-Islam, danas se prvi put pojavio na sudu pred kojim je optužen za ugrožavanje bezbednosti države, pokušaj bekstva iz zatvora i vređanje državne zastave, prenela je libijska novinska agencija.

Saif al-Islam Gadafi je na sudu u gradu Zinten rekao "samo će me Bog braniti", prenela je LANA. Optužbe su povezane sa sastankom Gadafijevog navodnog naslednika s delegacijom Međunarodnog krivičnog suda koja je optužena za nedozvoljeno unošenje dokumenata i kamere u njegovu zatvorsku ćeliju. Četvoročlanu delegaciju potom su pritvorili pobunjenici iz Zinana koji drže Gadafija u zatvoru, ali je puštena pošto se sud u Hagu izivinio i obećao da će ispitati taj incident.

Suđenje Seifu al-Islamu Gadafiju, najvišem zvaničniku starog ražima koji je živ zarobljen, odloženo je do maja da bi mu bio dodeljen advokat. U delegaciji koja je posetila Gadafija u junu bila je i australijska pravnica Melida Tejlor koju mu je Međunarodni krivični sud dodelio da ga zastupa u postupku pred tim tribunalom gde je optužen za zločine protiv čovečnosti zbog umešanosti u napade na civile na početku pobune u Libiji. Tejlor je posle rekla da njeno pritvaranje pokazuje da Seif al-Islam ne može dobiti pravično suđenje u Libiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track