SPEKTAKULARNA PLJAČKA: Dijamanti ukradeni za 3 minuta bez ispaljenog metka
Foto: Deredactie.be

Liči na Pink pantere

SPEKTAKULARNA PLJAČKA: Dijamanti ukradeni za 3 minuta bez ispaljenog metka

Planeta -
Pljačkaši su belim kombijem uleteli na pistu briselskog aerodroma Zaventem i iz aviona ukrali pošiljku dragulja. Pobegli merecedesom i audijem

BRISEL - Osmorica naoružanih pljačkaša izvela su spektakularnu pljačku u ponedeljak uveče oko 20 sati. Oni su izleteli na pistu briselskog aerodroma Zaventem i presreli kombi za transport kompanije Brink čiji su radnici utovarali pošiljku dijamanata u avion.

Belgijski Demorgen i HLN javljaju da su dijamanti utovarani u avion Svisa koji je potom trebalo da poleti za Cirih.

Naoružani pljačkaši uleteli su na pistu u dva kombija, a pošiljku su ukrali ne ispalivši ni jedan jedini metak. Tokom pljačke pilota su držali na nišanu. Razbojnici su potom pobegli belim "mercedesom" i audijem.

Na mesto pljačke odmah su upućeni policijski i timovi forenzičara.

Bogat plen osim dijamanata sadrži i basnoslovno skup nakit i zlato juvelirske kompanije "Brink's Diamond & Jewelry". Pljačka kao na filmu trajala je samo 3 minuta. Portparol briselskog aerodroma tvrdi da su razbojnici pronašli rupu u ogradi, kroz koju su se probili vozilima.

Pljačkaši su na pistu uleteli u belom kombiju koji je potom pronađen zapaljen u jednom od briselskih predgrađa.

Način na koji je pljačka izvedena izuzetno podseća na razbojnike tzv. grupe Pink panter - bila je brza, bez ijednog ispaljenog metka, a korišćen je i beli kombi.

Ukradeni dijamanti vredni 37 miliona evraVrednost dijamanata koji su ukradeni na aerodromu u Briselu iznosi 37 miliona evra, saopštio je Svetski centar za dijamante u Antverpenu, javlja Beta. "Reč je o brušenim i nebrušenim dijamantima iz Antverpena koji je trebalo da budu poslati u Cirih", rekla je agenciji Frans pres jedna portparolka Centra, koja je navela da je vrednost dijamanata 37 miliona evra.

http://www.youtube.com/watch?v=gUywFKHGxYU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track