Više emisija BBC otkazano zbog štrajka novinara

Više emisija BBC otkazano zbog štrajka novinara

Planeta -
Štrajkači su se tako odazvali pozivu Nacionalnog sindikata novinara posle neuspešno okončanih pregovora za ponovno zapošljavanje 30 medijskih radnika kojima preti otkaz

LONDON - Novinari britanskog BBC-ja štrajkujući protiv otpuštanja, prekinuli su u ponedeljak rad na 24 časa, zbog čega je više programa, uključujući informativne emisije, bilo otkazano.

Štrajkači su se tako odazvali pozivu Nacionalnog sindikata novinara posle neuspešno okončanih pregovora za ponovno zapošljavanje 30 medijskih radnika kojima preti otkaz u programima BBC Škotska, Radio Fajv Lajv, Azijska mreža i Svetski servis.

Više emisija Radija 4 i program Svet u jedan, kao i jutarnji program BBC-ja, otkazani su i zamenjeni drugim, ranije snimljenim emisijama.

BBC u okviru mera štednje do 2017. godine treba da smanji rashode za 20 odsto i broj zaposlenih za 2.000. Ta medijska kuća danas se u saopštenju izvinila korisnicima zbog izmenjenog programa.

"Nažalost, štrajk ne menja činjenicu da BBC mora da ispuni važne finansijske ciljeve u okviru kojih ćemo možda morati da nastavimo sa otpuštanjem", navela je ta kuća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track