OPORAVIO SE: Miladinova žrtva trči polumaraton
Foto: Beta

OPORAVIO SE: Miladinova žrtva trči polumaraton

Planeta -
Iako je bilo pitanje da li će moći ponovo da hoda posle Kovačevićevih batina 2008. godine, Brajan Štajnhauer se sada prijavio za miting koji će biti održan 17. marta

BEOGRAD - A bile su mu male šanse da preživi!Brajan Štajnhauer (26), mladi Njujorčanin kojeg je Miladin Kovačević pre pet godina brutalno pretukao, sprema se za učešće u polumaratonu iako je 2008, posle Kovačevićevih batina, bio u komi i s malim šansama da će ponovo hodati, piše Njujork dejli njuz, a prenosi portal Trojka.Štajnhauera je 2008. samo nekoliko nedelja delilo od diplomiranja kad ga je u jednom noćnom klubu napao Kovačević. Tokom napada, Miladin je Štajnhaueru povredio lobanju na nekoliko mesta, zbog čega je napadnuti mladić bio u komi!- Zbog teškog oštećenja mozga Štajnhauer je morao ponovo da uči da hoda i govori. Početkom aprila 2009. godine Vlada Srbije je porodici Štajnhauer uplatila 900.000 dolara na ime troškova lečenja njihovog sina. Oporavak Štajnhauera je bio naporan, ali je zahvaljujući terapiji sad spreman da pokuša da istrči polumaraton 17. marta. On insistira da trči deonicu od Central parka, preko Tajms skvera do Menhetna - piše Njujork dejli njuz.Kovačević je posle incidenta pobegao iz SAD u Srbiju, gde je priznao krivicu i osuđen je na 27 meseci zatvora 2010. Posle usvajanja Zakona o amnestiji, Kovačević je prošle godine pušten iz zatvora u Somboru, samo nekoliko dana pre isteka pune kazne.

Miladin Kovačević posle izlaska iz zatvora
Miladin Kovačević posle izlaska iz zatvora

Miladinov otac: Štajnhauer trči, a moj sin je bolestanMiladinov otac Petar Kovačević rekao je juče za Kurir da ne želi da komentariše Štajnhauerovo prijavljivanje na polumaraton.- Tom momku želim sve najbolje u životu, ali moram da kažem da je Miladin 25 meseci bio u zatvoru i da mu je sada zdravlje ozbiljno narušeno! Umesto da moj sin živi normalno kao svi njegovi vršnjaci, on dane provodi po lekarima - kazao je Petar i dodao da porodica Kovačević želi da ostavi iza sebe sve što se dogodilo u poslednjih nekoliko godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track