Svešteniku pedofilu iz Kanade 11 godina robije!

Osuđen zbog seksualnih krivičnih dela

Svešteniku pedofilu iz Kanade 11 godina robije!

Planeta -
Džordž Ansel Smit izjasnio se krivim pred pokrajinskim Vrhovnim sudom povodom 41 optužbe vezane za seksualno napastvovanje

KORNER BRUK - Penzionisani rimokatolički sveštenik u Kanadi osuđen je na 11 godina zatvora zbog seksualnih krivičnih dela počinjenih nad dečacima, preneo je danas AP.

Džordž Ansel Smit izjasnio se krivim pred pokrajinskim Vrhovnim sudom povodom 41 optužbe vezane za seksualno napastvovanje, nedoličan napad i nasrtaj. Pred sudom je izneto da su krivična dela počinjena u periodu od 1969. do 1989. godine u nekoliko naseobina u zapadnom delu Njufaundlenda.

Tužilaštvo je tražilo između devet i 13 godina zatvora. Odbrana se zalagala za kaznu od sedam do devet godina zatvora, a uz to i smanjenje za godinu dana koju je on već proveo u pritvoru. Sudija Vilijam Gudridž saopštio je danas da će Smit odslužiti još 10 godina zatvora, uzimajući u obzir vreme koje je proveo u pritvoru.Biskup Peter Hant saopštio je da će visoki vatikanski zvaničnici odlučiti koje će akcije, ako ih uopšte bude bilo, dalje preduzeti u okviru crkvenog kanona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track