Najnovije vesti

Papa upozorava: Crkva bi mogla da postane NVO

Prva misa

Papa upozorava: Crkva bi mogla da postane NVO

Planeta
Ako se ne ispovedamo Hristu, šta bismo bili? Postali bismo jedna samilosna NVO, rekao papa

VATIKAN - Papa Franjo upozorio je danas, u okviru svoje prve mise otkako je izabran za poglavara Rimokatoličke crkve, da bi crkva, ako se ne posveti svojoj primarnoj, verskoj misiji i doživi duhovni preporod, mogla da postane nevladina organizacija!

 

Papa je kardinale tokom mise u Sikstinskoj kapeli upozorio na opasnosti od nedelanja, ističući da bi crkva mogla da postane "samilosna NVO", javila je agencija Frans pres.
"Ako se ne ispovedamo Hristu, šta bismo bili? Postali bismo jedna samilosna NVO. Dogodilo bi se isto što se dogodi kada deca prave kule od peska, a onda se sve to sruši", rekao je papa Franjo.

 

"Ako se ne ispovedamo, ako se ne molimo Bogu, molimo se đavolu... Želeo bih da svi, nakon ovih dana u molitvi, smognemo hrabrosti da hodamo u prisustvu Boga", poručio je on.

 

Papa Franjo biće zvanično inaugurisan 19. marta, a danas je započeo svoj prvi radni dan na čelu Rimokatoličke crkve. Sutra će se sastati sa svim kardinalima, uključujući i one starije od 80 godina koji nisu učestvovali u konklavi, a u subotu će imati specijalnu audijenciju za medije, javlja Bi-Bi-Si (BBC).
Portparol Vatikana Federiko Lombardi rekao je da je planirana i poseta prethodnom papi Benediktu XVI, ali ne u narednih nekoliko dana.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...