BRITANCI BESNI: Eštonovoj 157.000 evra godišnje da ne radi ništa?!

Pare, pare

BRITANCI BESNI: Eštonovoj 157.000 evra godišnje da ne radi ništa?!

Planeta -
Kao šefica evropske diplomatije mesečno prima 28.250 evra

BRISEL - Baronica Ketrin Ešton, šefica evropske diplomatije i domaćica briselskog dijaloga Beograda i Prištine, dobiće na lepe oči od britanskih poreskih obveznika čak 470.000 evra u naredne tri godine?!

Ona će, a da ni prstom nije mrdnula, ovu astronomsku sumu dobiti iz tri dela - svake godine po 157.000 evra. Njen mandat okončava se naredne godine, a onog trenutka kada bude napustila službu u Briselu njeno zbogom biće nagrađeno otpremninom u visini jedne njene mesečne plate koja trenutno iznosi 28.250 evra.

Kada 2021. bude nakupila staža za odlazak u penziju, od EU će godišnje dobijati 72.000 evra.

Britanske građane ove cifre izuzetno su razljutile, a jedan od poslanika u parlamentu gnevno je primetio da bi ona trebalo da vrati novac Britancima koji uopšte nisu zadovoljni njenim radom.

Evropska komisija, međutim, smatra da je veoma bitno da evropski komesari ne počnu da traže novo radno mesto poslednjih meseci mandata jer na toj službi treba da daju sebe 100 odsto i do kraja, sve dok ne odu iz Brisela.

Baronica je, međutim, već natuknula da dužnosti počinju da joj padaju teško i da su veoma iscrpljujuće zbog čestih i dugih putovanja.

Eštonova godišnje kao šefica evropske diplomatije zaradi 338.500 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track