NAPETO U LONDONU: Desničari zapalili islamski centar!
Foto: Rojters

Grafit u objektu

NAPETO U LONDONU: Desničari zapalili islamski centar!

Planeta -
Džamije i muslimanski centri u Britaniji su pod budnim okom policije, posle brutalnog ubistva britanskog vojnika Lija Rigbija

LONDON - U islamskom centru somalijske zajednice u Londonu danas je izbio požar, čije uzroke istražuju britanski organi za borbu protiv terorizma, a na zgradi centra ispisan je i naziv ultra desničarske, antiimigrantske grupe Engleska liga odbrane (EDL)!

Londonska policija istražuje da li postoji veza između požara koji je pričinio ogromnu štetu, ali u kome niko nije povređen, i natpisa na zgradi somalijskog islamskog centra. Džamije i muslimanski centri u Britaniji su pod budnim okom policije, posle brutalnog ubistva britanskog vojnika Lija Rigbija pre dve nedelje u Londonu, koje je okarakterisano kao islamistički ekstremistički napad i šokiralo je britansku javnost.

Ekstremistička grupa EDL predvodila je nekoliko protesta širom zemlje zbog ubistva vojnika Lija Rigbija, koji je iskasapljen 22. maja u sred bela dana, ispred kasarne u jugoistočnom Londonu, naočigled brojnih očevidaca. Policajci i aktivisti prijavili su posle toga porast broja zločina motivisanih rasnom mržnjom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja