Seks koji sam imao s njih tri bio je isključivo dobrovoljan. One nisu bile nevine, pre mene su imale mnogo partnera. Samo sam ih držao u svojoj kući da ne mogu da odu - govorio je Kastro

KLIVLEND - Jezivo.
Amerikanac Arijel Kastro (53) iz Klivlenda, koji je u četvrtak konačnom odlukom osuđen na doživotnu robiju plus 1.000 godina zatvora zbog kidnapovanja, silovanja i fizičkog zlostavljanja Amande Beri (27), Džine Dehezus (23) i Mišel Najt (32), vikao je u sudu da nije monstrum i da su tri devojke pristajale na sve što im je radio.

- Ja sam u stvari samo bolesnik koji je navučen na pornografiju. Nisam monstrum! Seks koji sam imao s njih tri bio je isključivo dobrovoljan. One nisu bile nevine, pre mene su imale mnogo partnera. Samo sam ih držao u svojoj kući da ne mogu da odu - govorio je Kastro u dahu dok su ga svi u sudnici, uključujući i tri zlostavljane žene, posmatrali u čudu.

Nakon izricanja presude u javnosti su se prvi put pojavile i fotografije „kuće horora“, kako je nazvan Kastrov dom, u kojem je 11 godina mučki maltretirao tri žene. Na njima se vide lanci kojima ih je vezivao, a ponekad i udarao.

Pored fotografija objavljeni su i delovi dnevnika žrtava u kojima su pisale kakve su strahove preživljavale svakodnevno i kako ih je monstrum zlostavljao. Jedna od njih ostala je u drugom stanju, zbog čega joj je monstrum davao samo čaj i terao je da radi čučnjeve kako bi pobacila. Inače, tri žene nestale su između 2002. i 2004, a otkrivene i oslobođene 6. maja, nakon što su susedi čuli Amandine pozive za pomoć iz Kastrove kuće.