ZBOG DIVLJANJA U ZAGREBU: Povučen diplomata iz ambasade Kosova

Hrvatska

ZBOG DIVLJANJA U ZAGREBU: Povučen diplomata iz ambasade Kosova

Planeta -
Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj odlučio je da iz diplomatske službe povuče ministra savetnika kosovske ambasade u Hrvatskoj Urtaka Hamitija zbog nedoličnog ponašanja

PRIŠTINA - Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj odlučio je da iz diplomatske službe povuče ministra savetnika kosovske ambasade u Hrvatskoj Urtaka Hamitija zbog nedoličnog ponašanja.

Kako je saopšteno iz MIP-a Kosova, Hodžaj je takvu odluku doneo posle pisma MIP-a Hrvatske u kojem je obavešten da je Hamiti u pijanom stanju izazvao udes udarivši u nekoliko parkiranih automobila u centru Zagreba i odbio da se podvrgne alkohol testu, zbog čega je na kratko bio i uhapšen.

MIP Kosova je izrazio žaljenje vlastima Republike Hrvatske, nakon žalbe na ponašanje njenog diplomate u Ambasadi Kosova u Zagrebu, kaže se u saopštenju.

Podsetimo, preksinoć je objavljeno da je daje član jednog diplomatskog predstavništva u Hrvatskoj uhapšen zbog remećenja javnog reda i mira. On je primećen kako divlja putem i udara druga vozila, pa je alarmirana policija.Prilikom hapšenja bio je toliko pijan da nije mogao da stoji na nogama, javili su svedoci.

Kovoski diplomata je bio za volanom automobila s diplomatskim oznakama. Svedoci su ispričali da je udario u nekoliko parkiranih vozila. Vozači su ga zaustavili i zadržali do dolaska policije.

http://www.youtube.com/watch?v=ujARzKsIkbw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja