Hrvatska ne zaboravlja, Zadar ne oprašta! Svi u Vukovar!
Foto: 057info

Transparentni mržnje

Hrvatska ne zaboravlja, Zadar ne oprašta! Svi u Vukovar!

Planeta -
To je reakcija na uvođenje ćirilice u Vukovaru, odnosno dvojezične ploče na zgrade lokalnih i državnih institucija

ZADAR - Hrvatska ne zaboravlja; Zadar ne oprašta! Svi u Vukovar! transparent je koji je u jutarnjim satima osvanuo na zadarskim bedemima.

To je reakcija na uvođenje ćirilice u Vukovaru, odnosno dvojezične ploče na zgrade lokalnih i državnih institucija. Na lokaciji gde Zadrani svaki put ostavljaju poruke tako je postavljen poziv na proteste u Vukovaru. Tokom noći transparenti su postavljeni i na Bilom brigu, a na jednom od njih je Tornado pružio podršku hrvatskom Vukovaru, dok je na drugom napisano 'Zvonko Bušić počivaj u miru'.

Za razliku od spomenutih transparenata na kojima je iskazano nezadovoljstvo zbog uvođenja ćirilice transparenti s porukama mržnje tokom noći su postavljeni u Ulici dr Franje Tuđmana. Na betonskoj ogradi pekare Zadar postavljen je transparent s ćiriličnim natpisom „Ubij Srbina", a tokom jutra je sličan transparent skinut i sa zidina parka Vladimira Nazora.

Elis Žodan, portparol PU zadarske, kazao je kako je policija dobila dojave o spornim transparentima i da je događaj u obradi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track