24 SATA: Rudari Đurđevika neće iz jame

250 metara ispod zemlje

24 SATA: Rudari Đurđevika neće iz jame

Planeta -
I treća smena sišla u jamu tražeći odlazak aktuelnog rukovodstva rudnika zbog lošeg poslovanja

SARAJEVO - Oko stotinu rudara već 24 sata nalazi se u jami Rudnika mrkog uglja "Đurđevik" kod Živinica na oko 250 metara ispod zemlje, jer na taj način žele da izdejstvuju smenu rukovodstva zbog, kako kažu, lošeg poslovanja.

Kako je potvrdio direktor rudnika Zijad Rahimić, sinoć je i treća smena sišla u jamu tražeći i dalje smenu aktuelnog rukovodstva Rudnika zbog lošeg poslovanja, kao i stavljanje van snage rešenja o prijemu sekretara društva Rudnik mrkog uglja "Đurđevik".

Tokom noći, Rahimić je sa kompletnom Upravom i članovima Nadzornog odbora sišao u jamu kako bi pronašli najbolje rešenje za nastalu situaciju.

Direktor tvrdi da nijedno radničko pravo nije narušeno i da njihovi zahtevi imaju političku pozadinu. On je kazao i da rudari nisu zdravstveno ugroženi jer su preduzete sve mere zaštite.

I predsednik Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH Sinan Husić kazao je da rudari koji ne žele da izađu iz jame ne mogu ništa da reše na taj način. On naglašava da ovu situaciju treba što pre završiti za stolom a za danas je najavio sastanak članova Nadzornog odbora sa predstavnicima Sindikata Rudnika i Elektroprivrede BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track