Ambasadorka SAD: Savet bezbednosti UN je taoc Rusije!

Vašington optužio Moskvu

Ambasadorka SAD: Savet bezbednosti UN je taoc Rusije!

Planeta -
Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer optužila je danas Rusiju da drži Savet bezbednosti UN kao taoca u vezi sa sirijskom krizom

NJUJORK - Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer optužila je danas Rusiju da drži Savet bezbednosti UN kao taoca u vezi sa sirijskom krizom.

Pauer je rekla da pomoć koju Rusija pruža sirijskom lideru Bašaru al Asadu stavlja ceo SB UN pod pritisak jedne zemlje. Ranije večeras, britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da njegova zemlja ima nove dokaze o upotrebi hemijskog oružja u Siriji.

"Upravo smo u laboratoriji Porton Daun proučavali neke uzorke uzete u Damasku koji dodatno potvrđuju da je hemijsko oružje upotrebljeno u predgrađu sirijske prestonice", rekao je britanski premijer koji učestvuje na samitu G20 u Sankt Peterburgu.

Britanski izvor rekao je da su uzorci tla i odeće uzeti sa mesta navodnog napada hemijskim oružjem u Damasku pokazali prisustvo sarina. Isti izvor je naveo da su ti rezultati odvojeni od onih koje su dobile SAD, a koje su ranije saopštile da imaju dokaz da je u napadu prošlog meseca korišćen sarin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track