Plejbojs Bambi pobednik međunarodnog turnira u Beču!
Foto: Vladimir Kozomara

Fudbalska fešta za vikend

Plejbojs Bambi pobednik međunarodnog turnira u Beču!

Austrija -
Konačan rezultat postavljen je u 23. minutu kada je Živorad Mišić, posle solo akcije, povećao rezultat na 2:0. Ekipa Nikole Tesle do kraja nije imala ni preciznosti ni sreće
1 / 4 Foto: Vladimir Kozomara

BEČ - Na prvom "Internacionalnom fudbalskom turniru“ u organizaciji kulturno-sportskog društva "Bambi“ iz Beča, koji se igrao proteklog vikenda prvo mesto pripalo je domaćinima, ekipi "Plejbojs Bambi“ (Playboys Bambi) koji su u finalu savladali tim "Nikola Tesla" iz Udina (Italija) rezultatom 2:0. Treće mesto pripalo je ekipi FC "Srbija“ iz Beča. Kurir Austrija bio je glavni medijski sponzor turnira.

Na dvodnevnom turniru učestvovale su 32 ekipe iz Austrije, Srbije i Italije. Prvog dana igralo se po grupama, dok je drugi dan bio rezervisan za nokaut fazu takmičenja. U prvoj polufinalnoj utakmici snage su odmerile ekipe Nikola Tesla i Kafe Labi (Cafe Laby). U uzbudljivom meču, pobedu su odneli gosti iz Italije rezultatom 2:1. U drugoj polufinalnoj utakmici domaćini Plejbojs Bambi bili su bolji od svojih sugrađana, ekipe FC "Srbija", te su se rezultatom 4:2 plasirali u finale.

Veliko finale donelo je čvrstu igru i dosta taktiziranja. U šestom minutu utakmice, posle odlične akcije domaćina, Lazar Anđelić dovodi ekipu Plejbojs Bambija u vodstvo 1:0. U prvom poluvremenu domaćini su imali više prilika za gol, ali su njihovi šutevi završavali tik pored gola ili u rukama golmana Novice Radičeskog, ispostaviće se kasnije najboljeg čuvara mreže na turniru.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćina. U nastavku igre, upravo Radičeski je na neki način bio tragičar utakmice. Posle jednog faula, dosuđenog u korist domaćeg tima, Radičeski je zbog verbalnog sukoba sa sudijom zaradio crveni karton. Ova odluka sudije naišla je na veliko negodovanje ne samo klupe ekipe iz Udina, nego i navijača oba tima, pa i igrača Plejbojs Bambija.

Usledio je desetominutni prekid meča u kojem su mnogi pokušali da se razjasne sa sudijom, koji je ostao pri svojoj odluci. Nakon što je susret nastavljen, ekipa Plejbojs Bambija je odlučila da povuče jednog igrača iz igre, jer su smatrali da je najpravednije da obe ekipe budu brojčano jednake. Ovaj fer plej potez domaćina publika je nagradila burnim aplauzom.

Konačan rezultat postavljen je u 23. minutu kada je Živorad Mišić, posle solo akcije, povećao rezultat na 2:0. Ekipa Nikole Tesle je nakon toga sve karte bacila u napad, ali jednostavno do kraja nije imala ni preciznost ni sreću. Plejbojs Bambi su zasluženo postali prvi šampioni ovog internacionalnog turnira.

Dejan Rajković, kapiten Plejbojs Bambija, kaže da je cilj turnira, pre svega, bilo druženje

"Što se tiče takmičarskog dela, ne mogu reći da smo očekivali pobedu jer je bilo 6 - 7 zaista odličnih ekipa. Međutim, zadržali smo neophodnu smirenost i pribranost tokom turnira, te smo na kraju uspeli i da odnesemo pobedu“, kaže za Rajković za Kurir.

U utakmici za treće mesto FC "Srbija" je pobedom 5:3 nad ekipom Kafe Labija došla do bronzane medalje. Pehare i nagrade najboljim pojedincima uručili su Peter - Erik Sas, zamenik predsednika 17. bečke opštine, Tomas Brandšteter (Thomas Brandstäter, SPÖ Ottakring), opštinski odbornik i Ljubiša Stevanović, jedan od osnivača KSD Bambi.

Nakon dodele pehara predstavnici Udruženja Srba Vuk Stefanović Karadžić iz Trsta uručili direktoru KSD Bambi, Zoranu Aleksiću, plaketu za dugogodišnju saradnju. Po završetku oficijelnog dela turnira, igrači i publika su nastavili druženje.

Nagrade najboljima

Najbolji strelac Miloš Andrejić sa 12 golova

Za najboljeg igrača turnira izabran je Živorad Mišić iz ekipe Plejbojs Bambi, najbolji golman je Novica Radičeski iz tima Nikola Tesla, dok je najbolji strelac turnira sa 12 golova Miloš Andrejić iz ekipe FC Srbija. Ferplej nagrada pripala je fudbalerima FC Bosch iz Beča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track