Počinje sezona lova na vozače koji telefoniraju dok voze!

Akcija Ministarstva unutrašnji poslova Austrije

Počinje sezona lova na vozače koji telefoniraju dok voze!

Austrija -
Radarske fotografije ubuduće će moći da se koristiti i kao dokaz protiv vozača koji telefoniraju tokom vožnje najavljeno je iz austrijskog MUP

BEČ - Ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner, ÖVP) je najavila da će se ubuduće radarske fotografije koristiti kao dokaz protiv vozača koji telefoniraju tokom vožnje.

To praktično znači da će ako se na radarskoj fotografiji, snimljenoj tokom prekoračenja brzine, policija prekršiocu poslati i dve kazne za prebrzu vožnji i za telefoniranje tokom upravljanja motornim vozilom.

Nove mere imaće za cilj smanjenje broja smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama. Taj broj je u prvoj polovini ove godine porastao za 25 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Svaki šesti udes u Austriji je direktna posledica korišćenja mobilnog telefona za volanom.

Porast broja smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama je zabrinjavajući. Upravo iz tog razloga želimo sprovesti dodatne mere predostrožnosti, te time povećati sigurnost u saobraćaju“, izjavila je Mikl-Lajtner.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja