Austrijska policija oslobodila čedomorku!

Javnost zgrožena

Austrijska policija oslobodila čedomorku!

Austrija -
Studentkinju (21) koja je uhapšena pod sumnjom da je posle porođaja ubila bebu i ostavila je u toaletu voza puštena uz kauciju na slobodu

BEČ - Studentkinja (21), koja se porodila u toaletu voza Railjet 68 i u kesi za đubre ostavila ubijeno novorođenče, puštena je iz pritvora. Budući da sve do završetka istrage tužilaštvo ne može da pokrene postupak protiv nje, ona je puštena na slobodu, ali neće smeti da napušta Austriju.

Devojka koja je poreklom iz Južne Koreje, i koja trenutno studira u Parizu, uhapšena je na jednoj od bečkih železničkih stanica u trenutku dok se ukrcavala u voz. Ona se sumnjiči za čedomorstvo, za koje bi prema austrijskom zakomu mogla da dobije do pet godina zatvora.

Budući da tužilaštvo ne može da podigne optužnicu sve dok policija ne zaključi istragu, čedomorka posle polaganja kaucije u iznosu od 5000 evra, puštena iz pritvora.

Zanimljivo je da je policija krila ovu informaciju od javnosti, a portparolka Bečkog pokrajinskog suda reagovala je tek nakon što je dnevni list Kronen Cajtung (Kronen Zeitung) objavio članak o oslobađanju majke-ubice, a javnost osudila ovaj potez policije i tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track