AUSTRIJSKI MEDIJI O NAPADU NA PREMIJERA SRBIJE: Skandal, EU traži istragu, Vučić pružio ruku mira!
Foto: Nemanja Pančić

Udarna vest

AUSTRIJSKI MEDIJI O NAPADU NA PREMIJERA SRBIJE: Skandal, EU traži istragu, Vučić pružio ruku mira!

Austrija -
Salcburger Nahrihten piše da je Vučić na napad "reagovao opušteno" i potom rekao: "Moja ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena"

BEČ - Austrijski mediji su kao udarnu vest objavili informaciju o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića na obeležavanju 20 godina od zločina u Srebrenici.

Ugledni dnevnik Die Presse objavio je danas u štampanom izdanju tekst pod naslovom "Skandal tokom odavanja počasti u Srebrenici", a ranije juče na svom portalu informaciju da je srpski premijer napadnut u Srebrenici.

Salcburger Nahrihten (Salzburger Nachrichten) je u svom elektronskom izdanju objavio tekst pod naslovom "EU zahteva istragu o napadu na Vučića".

U uvodu se citiraju Federika Mogerini, komesarka za spoljne poslove EU i Ban Ki Mun generalni sekretar UN.

Mogerinijeva zahteva od bosanskih vlasti razjašnjavanje događaja, a Ban Ki Mun je osudio ovaj napad na premijera Srbije. Salcburger Nahrihten dodaje da je na napad Vučić "reagovao opušteno" i potom rekao: "Moja ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena."

Premijer Srbije pogođen u glavu tokom komemoracije u Srebrenici, piše bečki dnevni list Der Standard. U podnaslovu dužeg teksta objavljenog u elektronskom izdanju, Standard navodi da su se prilikom kamenovanja premijera Srbije, koji je došao da oda počast muslimanskim žrtvama, čuli povici "Alahu akbar".

Standard javlja i da je uhapšen jedan od napadača na srpskog premijera.

Bečki Kurir, jedan od najtiražnijih dnevnih listova u Austriji, u današnjem štampanom izdanju citira Karlhajnca Kopfa (Karlheinz Kopf, ÖVP), potpredsednika austrijskog Saveznog parlamenta, predstavnika Рepublike Austrije na komemoraciji srebreničkim žrtvama.

Kopf je izjavio da je napad na premijera Srbije "udarac koji unazađuje napore o pomirenju". Kopf, koji je izbliza gledao ovaj napad, dodaje da ovo pokazuje "koliko je atmosfera još uvek eksplozivna".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track