MAJKA KOJA JE UBILA SINA PONAVLJA SAMO JEDNO: Hoću kod mog deteta!
Foto: Prinskrin Hojte

U teškom rastrojstvu

MAJKA KOJA JE UBILA SINA PONAVLJA SAMO JEDNO: Hoću kod mog deteta!

Austrija -
U nepovezanim rečenicama govori o zlim glasovima u svojoj glavi, o stalnim strahovima i želji da umre, kaže izvor iz istrage

BEČ - Tamara K. koja je prošlog vikenda jastukom ugušila svog petogodišnjeg sina često je izgledala tužno, ali nikad agresivno, izjavile su njene komšije za Kronen Cajtung.

Danas je, piše dalje u ovom listu, Tamara potpuno bleda, sa ukočenim pogledom i drhtavim rukama. U stalnim napadima plača ponavlja: "Hoću kod mog deteta, hoću kod mog deteta." Njeni odgovori istražiteljima su potpuno konfuzni. U nepovezanim rečenicama govori o zlim glasovima u svojoj glavi, o stalnim strahovima i želji da umre.

Formalno je Tamara u istražnom zatvoru, ali je, zbog očigledno poremećenog psihičkog stanja, sada na psihijatrijskom odelenju bečke Bolnice cara Franje Josifa. Sama je u sobi, non-stop pod nadzorom dvojice sudskih čuvara. Njen advokat Markus Janške (Marcus Janschke) kaže da se sa njom sada jedva može razgovarati, jer je pod uticajem jakih lekova.

Tamara se kao dete, sa roditeljima, doselila iz Bosne u Austriju. Uvek je bila "mirna, stidljiva i melanholična", kažu njene nekadašnje prijateljice. Kada je imala 18 godina upoznala je Marinela S, rodom Rumuna. Rasplamsala se ljubav i ubrzo su se venčali. Rođen im je i dečak. Posle njegovog rođenja su se doselili u jedan stan u Braunšpergengase (Braunspergengasse) u bečkom Favoritenu.

Dve godine je trajala porodična sreća. Marinel je radio u špediterskom preduzeću, Tamara kao recepcionarka. Idila je završena posle dve godine, kada je Marinel, navodno, počeo da izlazi sam i flertuje sa drugim ženama. Tamara je patila, postala depresivna, nije mogla da spava, te počela da uzima lekove za psihu.

Par se rastao 2013. kada su dogovorili zajedničko starateljstvo nad sinom. Mesec dana kasnije Tamara je našla novog partnera, za kojeg se venčala 2014. Međutim, komšije su iz stana, posle nekog vremena, često čule svađu.

Tamara je postajala sve čudnija, uvek sa sunčanim naočarima, neretko je razgovarala sama sa sobom. U subotu 4. jula uveče ponovo se čula svađa u Tamarinom stanu, čak i bacanje nameštaja. Muškarac je vikao, žena plakala. Još nije sigurno ko je bio muškarac, Tamarin drugi muž ili neko drugi.

U nedelju ujutru, 5. juna Tamara je ubila sina. Posle toga se spakovala i krenula prema brdu Kalenberg, gde je sa prvim mužem i sinom često bila na izletu.

Boban Stanojević, Tamarin komšija iz Favoritena, kaže da je u nedelju sreo u hodniku zgrade.

"Nosila je kofer. Pozdravio sam je, nije mi otpozdravila", kaže Stanojević za Kronen Cajtung

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track