FRIZERKA UBIJENA ZBOG NOVCA? Bivši dečko joj zario nož u grudi
Foto: AP

Zločin u Pocnojzidlu

FRIZERKA UBIJENA ZBOG NOVCA? Bivši dečko joj zario nož u grudi

Austrija -
Za ubistvo šefice frizerskog salona u Parndorfu osumnjičen je Ursulin bivši životni partner, 52-godišnji Franc P., vlasnik kioska sa brzom hranom

POCNOJZIDL - Ursula G. (57) pronađane je mrtva prošle nedelje u svojoj kući u gradišćanskom Pocnojzidlu, a policija je otkrila žrtvu sa nožem u grudima.

Za ubistvo šefice frizerskog salona u Parndorfu osumnjičen je Ursulin bivši životni partner, 52-godišnji Franc P., vlasnik kioska sa brzom hranom. Francova nova prijateljica, 52-godišnja Regina Z. je takođe u istražnom pritvoru, zbog sumnje u saučesništvo u ubistvu.

Ubistvo se desilo posle raskida veze između Ursule i Franca, koji su prethodnih 13 godina bili par. Međutim, Franc je preko interneta upoznao Reginu iz okoline Beča, te odlučio da nastavi život sa njom. Nije bilo nikakvog dokumentovanog sukoba između Franca i njegove bivše partnerke Ursule, sve dok Ursula nije prodala svoju kuću u Pocnojzidlu.

Dva dana pre nego što je ubijena, upoznala je svoje komšije sa čovekom kome je prodala kuću. To je, po svemu sudeći, dovelo do kobnog preokreta u odnosu sa Francom.

Još nije utvrđeno zašto je tačno Franc ubio Ursulu, da li se osećao potpuno prevarenim ili je smatrao da je cena za kuću bila preniska. Policija je utvrdila da ga je prošlog vikenda nova ljubav Regina dovezla do Ursuline kuće u Pocnojzidlu.

U Ursulinoj spavaćoj sobi je u nedelju naveče došlo do krvave drame. Franc je osumnjičen da joj je zabio nož u grudni koš. Ako se na sudu potvrde navodi tužilaštva, Franc može dobiti doživotni zatvor, dok se za Reginu tek treba utvrditi koliko je bila upućena u planove i zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track