ZELENI UHVAĆENI U KRAĐI: Iskopirali američku reklamu za svoj predizborni plakat!
Foto: Ps Fb

KAKAVA BRUKA

ZELENI UHVAĆENI U KRAĐI: Iskopirali američku reklamu za svoj predizborni plakat!

Austrija -
U nedostatku kreativnosti inspiracije i sopstvenih ideja Zeleni su se odlučili da se posluže tuđim radomom i pameću

BEČ - Zeleni (die Grünen) su uhvaćeni u besramnoj krađi.

Oni su za jedan od njihovih plakata u izbornoj kampanji za bečke pokrajinske i gradske izbore 11. oktobra jednostavno iskopirali reklamu za jedno američko preduzeće. U nedostatku inspiracije i sopstvenih ideja Zeleni su se odlučili da se posluže tuđim radomom i pameću.

Očigledno je da osim političke jalovosti Zeleni oskudevaju i u kreativnosti, pa se nisu potrudili čak ni da zamene lik deteta sa američke reklame. Oni su bez imalo blama, dečaka koji je u prepoznatljivoj pozi i odelu Supermena, samo presvukli u svoje partijske boje. Baš prava preporuka za slogan Zelenih: "Spasite obrazovanje! Tvoj Beč može više!" Beč možda i može više ali Zeleni su pokazali da ne mogu baš mnogo toga!

Ovo je pri tom još jedan u nizu skandala sa plakatima koji prate izbornu kampanju Zelenih. Da podsetimo prašina se digla čim su započeli kampanju pred pokrajinske i gradske izbore 11. oktobra plakatom na Našmartku (Naschmarktu) u Beču, sa uvredljivim porukama Gradonačelniku Beča Mihaelu Hojplu.

Na njemu je predstavnica bečkih Zelenih Marije Vasliku (Maria Vassilakou) je ona gotovo razapeta a telo joj je "prilepljeno" lepljivim trakama za zid dok su oko nje ispisane provokativne rečenice: „Ne smem toliko da ljutim Hojpla Mihija“, „Moram da ućutim dok Mihi govori“ i još par drugih. Zeleni su oštro je kritikovani, a gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl je izjavio je da ga je plakat baš nasmejao.

„Ako dotična zamenica gradonačelnika želi da visi na zidu, onda neka to i radi“, izjavio je Hojpl u ponedeljak, odgovarajući na pitanje novinara šta misli o plakatu.

Da li će neko visiti na stubu srama zbog skandala i plagijata ostaje da se vidi.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track