ŠTAJERSKA POLICIJA RAZBILA GRUPU KRIJUMČARA LJUDI: Uhapšena trojica Srba osumnjičena da su ilegalno prevozili migrante i Austriju i Nemačku! Na tuđoj muci ZARADILI 500.000 EVRA!
Foto: Profimedia

privedeni pravdi

ŠTAJERSKA POLICIJA RAZBILA GRUPU KRIJUMČARA LJUDI: Uhapšena trojica Srba osumnjičena da su ilegalno prevozili migrante i Austriju i Nemačku! Na tuđoj muci ZARADILI 500.000 EVRA!

Austrija -

Trojica srpskih državljana starosti 25, 29 i 36 godina uhapšeni su u akciji ausrtijske i kriminalističke i granične policije

Štajerska policija u Austriji uhapsila je nekoliko osumnjičenih krijumčara, koji su nelegalno transportovali osobe u tu zemlju i u Nemačku. Među njima su i srpski državljani, pišu austrijski mediji.

Napadi ilegalnih imigranata učestali su u Nemačkoj i Austriji, a u poslednje vreme, prema tvrdnjama tamošnjih medija, najviše zabeleženih imigranata je na teritoriji Graca i Lajbnica. Među njima su osobe iz Bangladeša, Pakistana, Iraka i Indije. Utvrđeno je da su sve te osobe u Austriju transportovali krijumčari preko Bosne i Hercogvine, Hrvatske i Slovenije.

U koordinaciji Državne kancelarije kriminalističke policije u saradnji sa jedinicom za zaštitu granice "Puma", u Austriji su u najnovijem slučaju uhapšena tri osumnjičena krijumčara iz Srbije, starosti 25, 29 i 36 godina.

Uz pomoć hrvatske policije uhapšen je još jedan osumnjičeni čiji identitet ni starost nisu poznati, kao i dva lica u Sloveniji i još jedan Iranac u Austriji. Četiri osumnjičena lica uhapšena u Austriji, među njima i trojica Srba, odvedena su u zatvor u Gracu. Prema dosadašnjem istraživanju, osumnjičeni su prikupili više od pola miliona evra za krijumčarenje ljudi.

Austrijska policija u saradnji sa slovenačkim i hrvatskim organima protiv kriminalnih aktivnosti radi na suzbijanju krijumčarenja ljudi i hapšenju osumnjičenih.

Kurir.rs/Heute

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja