MAFIJA HUMANITARNO OPELJEŠILA ITALIJU: Osnovali lažna udruženja za pomoć migrantima, a usput vadili svoje pajtose iz zatvora! (VIDEO)
Foto: Profimedia

salvini oduševljen

MAFIJA HUMANITARNO OPELJEŠILA ITALIJU: Osnovali lažna udruženja za pomoć migrantima, a usput vadili svoje pajtose iz zatvora! (VIDEO)

Planeta -

Lažne humanitarne organizacije povezane sa italijanskom mafijom Ndrangetom uzele su milione evra od javnih fondova nakon što su dobile tendere za prihvat migranata, objavila je italijanska financijska policija.

The Guardia di Finanza objavila je u izjavi da je uhapšeno 11 ljudi. Jedna osoba je ostala u pritvoru, pet je u kućnom pritvoru a pet ne sme da napusti grad u kom živi.

Između 2014. i 2018. pet humanitarnih organizacija dobilo je ugovore za prihvat migranata u severnim pokrajinama Lodiju, Parmi i Paviji vredne oko 7, 5 miliona evra, objavila je policija.

Od te su svote osumnjičeni, koji su optuženi za prevaru i pranje novca, uzeli oko 4,5 miliona evra za “lične svrhe”, navela je finansijska policija.

Mafijaši Ndrangete takođe su iskoristili humanitarne organizacije da izvade neke svoje članove iz zatvora, kako bi ih registrovali kao radnike u tim organizacijama.

U Italiji nije retkost da nekim osuđenicima bude dozvoljeno da služe kaznu izvan zatvora ako rade za zajednicu ili njihov rad bude na neki drugi način društveno koristan.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, koji hoće ograničiti migraciju i dugo vremena je optuživao humanitarne organizacije za uzimaju novac sistema za prihvat migranata, pozdravio je policijsku akciju.

“Manje (migrantskih) dolazaka i manje novca za (profesionalni) prihvat migranata: na taj način štedimo novac, branimo Italiju i ulažemo u zapošljavanje više policije. Zabava je gotov”, poručuje Salvini u tvitu.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja