Najnovije vesti

HOROR U BEČU: Pacijent (33) zabio nož u vrat lekaru (64) koji mu je spasio život, pa rekao da su mu to naredili GLASOVI U GLAVI! (VIDEO)
Foto: Printscreen Krone.at

ludilo

HOROR U BEČU: Pacijent (33) zabio nož u vrat lekaru (64) koji mu je spasio život, pa rekao da su mu to naredili GLASOVI U GLAVI! (VIDEO)

Austrija

Lekar (64) koga je u hodniku bečke bolnice nožem ubo u vrat pacijent Afrikanac (33) operisan je i više nije kritično.

Dan nakon šokantnog napada u bolnici "Franc Jozef" poznati su detalji ovog pokušaja ubistva. Žrtva je vrhunski kardiohirurg, a napadač inače njegov pacijent, koji je u Austriju došao iz Sijera Leonea 2004. godine, izjavio je u policiji da je to uradio jer su mu to "naredili glasovi u glavi".

On je rekao da mu je taj glas rekao da ode u sredu u ovu bolnicu, u kojoj se inače leči od 2011. godine, a pre samo nekoliko nedelja je ovde operisan i tada mu je ugrađen pejsmejker. On je policajcima rekao da je zahvalan što mu je spasio život, ali da su mu glasovi naredili da ga ubije.

Psihijatrijski stručnjaci sada moraju da utvrde da li je Afrikanac bio uračunljiv u trenutku napada, on je zadržan u pritvoru u zatvoru "Jozefštad". Policija je ispitala i neke od svedoka brutalnog napada, a lekara će saslušati tek kada mu se tanje potpuno stabilizuje.

Šezdesetčetvorogodišnjak je preživeo samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara. Svedoci kažu da je Afrikanac mirno sedeo u čekaonici, a dok je lekar prolazio pored napadača Afrikanac iznenada skočio i zario mu u vrat nož čija je oštrica duga 25 santimetara, zatim mirno sačekao policiju.

Kurir.rs/Heute

Foto Printscreen Krone.at

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...