Najnovije vesti

TURISTKINJA VIDELA STRAŠAN TRENUTAK KADA SU POGINULI RUS I NJEGOV SIN (2) U GRČKOJ: Drveće je palo, a onda je jedan čovek zaplakao i viknuo OVDE SU!
Foto: EPA

oluja sve opustošila

TURISTKINJA VIDELA STRAŠAN TRENUTAK KADA SU POGINULI RUS I NJEGOV SIN (2) U GRČKOJ: Drveće je palo, a onda je jedan čovek zaplakao i viknuo OVDE SU!

Planeta

Među stradalima u oluji na Halkidikiju su i ruski turista i njihov sinčić star svega dve godine.

Turistkinja iz Moldavije je videla kada je na njih palo drvo.

"Sve se desilo iznenada. Odjednom su svi počeli da trče, a nekima je bilo i smešno", rekla je žena koja je letovala u Nei Potidei.

"To je prava katastrofa", dodala je.

Kada je oluja počela da besni, svi su potrčali da potraže zaklon.

"Kad smo stigli u sobu, bio je potpuni mrak, nije bilo struje. Izašli smo na terasu i videli sve drveće koje je palo. Malo kasnije, kada je kiša prestala, neko je počeo da viče da ima ljudi pod drvećem, a kad smo se okrenuli ka njima, videli smo šta se desilo. Pretraživali smo oko dva sata to područje, a čovek koji ih je identifikovao zaplakao je i uzviknuo: 'Ovde su'. Odmah posle toga došle su hitna pomoć i policija", rekla je.

U katastrofalnom nevremenu na grčkom Halkidikiju poginulo je sedmoro turista, a najmanje 120 povređeno. Prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije. Strahuje se da je broj žrtava veći.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

Kurir.rs/Katimerini Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...