Najnovije vesti

HANDKE DOŠAO U SVOJ RODNI GRAD, A NOVINARI KRENULI DA GA REŠETAJU PITANJIMA! On se iznervirao, pa im odbrusio: Ja sam pisac, ostavite me na miru!
Foto: AP

nisu ga lepo dočekali

HANDKE DOŠAO U SVOJ RODNI GRAD, A NOVINARI KRENULI DA GA REŠETAJU PITANJIMA! On se iznervirao, pa im odbrusio: Ja sam pisac, ostavite me na miru!

Austrija

Austrijski pisac Peter Handke, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas poslepodne planirani "kratki susret" sa predstavnicima medija.

Handkea je došao u Grifen tokom dana, ali je situacija eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruške Peter Kajzer.

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara.

Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora:

foto: Profimedia

"Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, svi me pitaju nešto, kažu da su pročitali neka moja dela, da li znam šta sam pisao... Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju... Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja", poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio Oe1.

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...