OVO JE JEDNA OD NAJUŽIH ZGRADA NA SVETU, A PRIČA KOJA SE KRIJE IZA NJE JE SULUDA: Dugo služila i kao bordel, a izgrađena je kada je jedan brat hteo da se osveti drugom (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

INAĆENJE

OVO JE JEDNA OD NAJUŽIH ZGRADA NA SVETU, A PRIČA KOJA SE KRIJE IZA NJE JE SULUDA: Dugo služila i kao bordel, a izgrađena je kada je jedan brat hteo da se osveti drugom (VIDEO)

Planeta -

Svi smo nekad videli kako zgrade niču jedna pored druge tako da sa prozora možete da gledate komšiji u tanjir ili kupatilo, ali jedna višespratnica iz Bejruta posebno privlači pažnju.

Ova zgrada, koja se inače smatra i najužom u tom gradu, nije takva zbog manjka prostora i želje da se iskoristi baš svaki centimetar, već iz jednog sasvim drugog razloga - iz inata!

Izgrađena je pedesetih godina prošlog veka na zemljištu koje su dvojica braće nasledila od oca. Kao da nije bilo dovoljno što nisu mogli da se dogovore oko gradnje, stvar je postala zamršenija nakon što im je deo zemljišta oduzela gradska vlast.

foto: Youtube/Printscreen

Na kraju im je ostao komad zemljišta čudnog oblika koji se nalazio tik uz ulicu.

Jedan od naslednika, koji je dobio ovaj nesrećni deo, napravio je usku zgradu kako bi se osvetio svom bratu koji je bolje prošao, i tako mu blokirao pogled na more, ali i smanjio vrednost zemljišta.

Zgrada, koju lokalno stanovništvo čak zove "Inat", na najužim mestima široka je samo 60 centimetara, a na najširim oko 4 metra. Visoka je 14 metara, a na svakom spratu ima dva stana.

Dugo je vremena služila kao bordel, a zatim je postala sklonište za izbeglice koje su bežale od rata. Danas u njoj niko ne živi, već je podsetnik na glupavo inaćenje i princip "ako nemam ja, nećeš imati ni ti". Vlasnici ne planiraju da je ruše jer teško će naći novu namenu tako malog prostora.

Kurir.rs/100posto.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track