Najnovije vesti

POLICIJA UPALA U SEDIŠTE STRANKE SEBASTIJANA KURCA! Pretres u toku, NA METI I SARADNICI
Foto: EPA / Lukas Barth-Tuttas

kancelar van zemlje

POLICIJA UPALA U SEDIŠTE STRANKE SEBASTIJANA KURCA! Pretres u toku, NA METI I SARADNICI

Austrija
12:01h

Austrijska policija upala je danas u sedište Austrijske slobodarske partije na čijem je čelu kancelar Sebastijan Kurc, koji je trenutno van zenlje.

Kako prenose austrijski mediji, pretresi su vršeni i na privatnim adresama pojedinih. Pretres je takođe izvršen u Ministarstvu finansija, pišu novine.

Ovi navodi još nisu potvrđeni.

Pojedini članovi partije su saopštili kako je u pitanju "politički pritisak", posebno u trenutku kada se kancelar Kurc nalazi u Sloveniji na Samitu EU - Zapadni Balkan.

Pretražena su radna mesta i u kuće najbližih Kurcovih saradnika - portparola za štampu Johanesa Frišmana, koordinatora za medije Geralda Flajhmana i glavni stratega Stefana Štajnera.

Kako piše ''Standard'', oduzeti su i im i mobilni telefoni.

Pretresi, kako ističu austrijski mediji, imaju veze sa istražnim odborom parlamenta u vezi korupcionaške afere "Ibica" i istragom u vezi "Kazina Austrije".

"Prese" tvrdi da se istraga vodi u vezi navodnih plaćanja za "ulepšavanje" istraživanja javnog mnjenja dnevnom listu "Esterajh".

Zamenica generalnog sekretara OVP Gabrijela Švarc u saopštenju je ukazala da je više nekretnina osoba bliskih narodnjacima pretreseno.

Izrazila je zaprepašćenje što je već pre više nedelja novinarima najavljena ovakva akcija.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track