POLICIJA UPALA U SEDIŠTE STRANKE SEBASTIJANA KURCA! Pretres u toku, NA METI I SARADNICI
Foto: EPA / Lukas Barth-Tuttas

kancelar van zemlje

POLICIJA UPALA U SEDIŠTE STRANKE SEBASTIJANA KURCA! Pretres u toku, NA METI I SARADNICI

Austrija -

Austrijska policija upala je danas u sedište Austrijske slobodarske partije na čijem je čelu kancelar Sebastijan Kurc, koji je trenutno van zenlje.

Kako prenose austrijski mediji, pretresi su vršeni i na privatnim adresama pojedinih. Pretres je takođe izvršen u Ministarstvu finansija, pišu novine.

Ovi navodi još nisu potvrđeni.

Pojedini članovi partije su saopštili kako je u pitanju "politički pritisak", posebno u trenutku kada se kancelar Kurc nalazi u Sloveniji na Samitu EU - Zapadni Balkan.

Pretražena su radna mesta i u kuće najbližih Kurcovih saradnika - portparola za štampu Johanesa Frišmana, koordinatora za medije Geralda Flajhmana i glavni stratega Stefana Štajnera.

Kako piše ''Standard'', oduzeti su i im i mobilni telefoni.

Pretresi, kako ističu austrijski mediji, imaju veze sa istražnim odborom parlamenta u vezi korupcionaške afere "Ibica" i istragom u vezi "Kazina Austrije".

"Prese" tvrdi da se istraga vodi u vezi navodnih plaćanja za "ulepšavanje" istraživanja javnog mnjenja dnevnom listu "Esterajh".

Zamenica generalnog sekretara OVP Gabrijela Švarc u saopštenju je ukazala da je više nekretnina osoba bliskih narodnjacima pretreseno.

Izrazila je zaprepašćenje što je već pre više nedelja novinarima najavljena ovakva akcija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track