Pile punjeno smokvama i vrganjima
Foto: Kurir štampano

Pile punjeno smokvama i vrganjima

Recept dana -

Sastojci♦ 1 veće pile (2 kg)♦ 200 g suvih smokava♦ 300 g vrganja (mogu i zamrznuti i sušeni)♦ 2 kriške hleba♦ džigerica pileta♦ 1 crvena paprika babura♦ 1 veća glavica crnog luka♦ so i biber po ukusu♦ 1 dl brendijaPripremaSuve smokve 2-3 sata ranije potopiti u brendi da lepo nabubre. Crni luk sitno iseckati i izdinstati u tiganju. Dodati džigericu, vrganje, potopljen hleb, sitno seckanu papriku i smokve i sve zajedno dinstati 15-20 minuta. Ovim nadevom napuniti pile, premazati ga uljem i začiniti krupnom morskom solju, pa ga peći u rerni sat i 35 minuta na 190stepeni. Pile treba povremeno preliti sokom koje je pustilo. Gotovo jelo služiti uz krompir-pire.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track