Keks s komadićima čokolade

Desert

Keks s komadićima čokolade

Recept dana -

Sastojci:- 240 g glatkog brašna (može i pola integralnog, a pola belog)- 1/2 kašičice praška za pecivo- 1/2 kašičice sode bikarbone- prstohvat soli- 145 g maslaca- 120 g šećera- 1 jaje- 1 kašičica ekstrakta vanile- 230 g čokoladePriprema:Prosejte brašno, pa ga pomešajte s praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju.Maslac miksajte sa šećerom da smesa postane lagana i kremasta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile pa još malo mutite. Dodajte smesu s brašnom i mutite dok se svi sastojci ne povežu. Dodajte usitnjenu čokoladu i umešajte je varjačom ili rukama (što je više čokolade, keksići su bolji).Smesu stavite u plastičnu kesu i ostavite u frižideru dok se potpuno ne ohladi.Izvadite je iz kesice, uzimajte komadić po komadić i oblikujte u kuglice veličine oraha. Pecite oko 12 minuta na 180 stepeni, samo toliko da ivice poprime zlatnu boju, sredina neka ostane bela, tako će ostati mekši.

Savet: Pečen i ohlađen keks neka odstoji preko noći u limenoj kutiji s poklopcem kako bi bio prhkiju i mekan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track