MINISTAR POLICIJE CRNE GORE: Nisam koristio usluge prostitutke
Foto: FoNet

Pokušaj diskreditacije

MINISTAR POLICIJE CRNE GORE: Nisam koristio usluge prostitutke

Region -
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević demantuje policajca Đoku Golubovića koji je uhapšen jer u jednoj od njegovih sluzbenih zabeleški piše da je i Konjevic koristio usluge prostituke

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević rekao je danas da je u petak podneo prijavu specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, jer je došao do saznanja da određeni policajci iz Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa kriminalnim, parakriminalnim strukturama i medijima, spremaju njegovu profesionalnu i ličnu diskreditaciju

To je rečeno na vanrednoj konferenciji za novinare povodom hapšenja inspektora Odseka za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije Đoka Golubovića.

Policajac Đoka Golubović uhapšen je jer u jednoj od njegovih sluzbenih zabeleški piše da je i Konjevic koristio usluge prostituke.

“Upoznao sam tužioca sa mojim sa znanjima podnoseći prijavu i zamolio da proveri da li su ona tačna – da jedno ili više lica, verovatno na organizovan način, su sačinila dva službena spisa u kojima se navodi da je ženska osoba koja je 24. jula ove godine u tužilačko-policijskoj akciji Pink 3 u Budvi, po nalogu ODT Kotor, lišena slobode zbog sumnje u navodno posredovanje u prostituciji, dala iskaz da sam ja korisnik usluga dotične osobe u dužem vremenskom intervalu”, kazao je Konjević.

Konjević je specijalnom tužiocu kazao da je to “gnusna laž”.

“Specijalni tužilac Katnić me danas obavestio kao podnosioca prijave da je u odgovarajućem svojstvu saslušana ženska osoba koja je lišena slobode u Budvi u akciji Pink 3 i negirala navode u nezakonito sastavljenim službenim spisima i opisala druge detalje kako je do tih spisa došlo.”

“Nakon sprovedenih službenih radnji specijalnog tužilaštva, jasno je da su delovi organizovanog kriminala i njihovi pipci u policiji i medijima spremali moju najogavniju medijsku diskreditaciju”, kazao je Konjević.

Konjević je dodao da će javnost s pravom pitati “šta je sve moguće da se desi nekome drugom ako se ovakva gnusna nameštaljka pokušava napraviti ministru unutrašnjih poslova”.

Konjević se nada da će biti otkrivene sve okolnosti, kako je rekao, bestijalne podmetačine i zloupotrebe policijskih ovlašćenja i službenog položaja.

Ministar sumnja da jednom dijelu kriminalnih struktura, koje, kako je rekao, uređuju pojedine medije, smeta njegov rad “isključivo zasnovan po zakonu”.

Konjević je na kraju kazao da “ovakvo postupanje pripadnika Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala ozbiljno narušava rad tog Odsjeka i ukupnog Sektora kriminalističke policije.”

“Uveren sam da će svi odgovorni u lancu biti sankcionisani od strane tužilaštva ili na drugi način kako bi se zaštitio dignitet ostalih pripadnika i Odseka i Sektora, koji svoj težak posao rade na profesionalan i zakonit način, čime im ja i ovom prilikom odajem priznanje”.

Golubović tvrdi da je napisao samo ono što mu je kazala jedna od osumnjičenih iz akcija sprečavanja elitne prostitucije.

Iz Tužilaštva tvrde da je taj dokument neistinit. On je osumnjičen nakon što je u Tužilaštvu saslušana osoba koja je tokom istrage navodno izgovorila ime ministra policije.

Njemu je određen pritvor do 72 sata.Golubović je negirao krivicu i tražio da ga podvrgnu poligrafskom ispitivanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track