JUNKER POZVAO ŠARECA - DOĐITE, MLADIĆU, OVAJ PROCVETAO OD SREĆE: To je pohvala, to je kompliment!
Foto: AP

NAŠLI SE

JUNKER POZVAO ŠARECA - DOĐITE, MLADIĆU, OVAJ PROCVETAO OD SREĆE: To je pohvala, to je kompliment!

Region -

LJUBLJANA - Slovenački premijer Marjan Šarec shvatio je kao kompliment to što ga je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker prilikom upoznavanja u Briselu nazvao "mladićem".

"Dođite, mladiću!" (Come, young man!) , rekao je Junker Šarecu pred kamerama u sredu, uoči sastanka u EK, što je ujedno bila njegova jedina izjava pre i nakon susreta s novim predsednikom slovenačke vlade, 40-godišnjim diplomiranim glumcem, koji se ranije bavio politikom na lokalnom nivou kao gradonačelnik Kamnika.

Šarec je posle susreta slovenačkim novinarima rekao da to što ga je Junker oslovio kao mladića shvata kao kompliment. On je odbacio neke medijske ocene da se radilo o nedostatku diplomatskog takta ili gafu luksemburškog političara koji uskoro odlazi sa čela EK, a koji je, poznat i po nekonvencionalnom ponašanju u nekim situacijama.

"Junkerov komentar o mojim godinama shvatio sam kao pohvalu, predsednik Komisije dobro zna kako je to kad neko u mladim godinama preuzme vođenje vlade, to je svakako kompliment", kazao je Šarec.

On je dodao da je s Junkerom razgovarao i o tome, kao i da je sam Junker vrlo mlad ušao u visoku politiku pa je u 41. godini postao premijer Luksemburga, a na tom položaju je ostao sve do 2013. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track