DIREKTOR RAFINERIJE U BRODU POSLE NESREĆE: Nema zagađenja vazduha i vode, isporuka redovna
Foto: RTRS

DAN POSLE

DIREKTOR RAFINERIJE U BRODU POSLE NESREĆE: Nema zagađenja vazduha i vode, isporuka redovna

Bosna i Hercegovina -

Direktor društva "Optima grupa" Andrej Getinger rekao je na konferenciji za novinare da je Rafinerija u Brodu u pogonu i da je isporuka redovna.

Getinger je naglasio da nema nikakvih ekoloških posledica kada je u pitanju zagađenje vazduha i vode nakon nesreće u Rafineriji u Brodu i dodao da to potvrđuju i izvršena merenja.

On je istakao da u reci Savi nema naftne mrlje iz Rafinerije, jer je mesto na kome je bila havarija, udaljeno od Save, a postrojenja za čišćenje vode koja ide u Savu su nesmetano radila.

"Rafinerija jutros od osam časova radi uobičajeno. Svi kupci će biti snabdeveni redovno. Na mestu havarije rade državni organi i nadležni organi firme. Kad se završi istraga, izvršićemo ispitivanje opreme", izjavio je Getinger.

Istakao je da će nakon istrage oceniti težinu štete i uspostaviti funkciju oštećenih delova.

Zahvalio je radnicima koji su se nalazili na radnim mestima tokom požara, kao i vatrogascima, što su uložili velike napore da ne dođe do veće katastrofe.

"Sačekaćemo zaključak komisije kada istraga bude gotova. Nakon toga ćemo moći da kažemo koji su uzroci nesreće", naglasio je Getinger.

Potvrdio je smrt jednog radnika.

"Izražavamo saučešće porodici i pružićemo im svu materijalnu pomoć", poručio je direktor "Optima grupe".

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track