SKANDAL NA POČETKU SUĐENJA ČOVEKU KOG MRZI CELA HRVATSKA! Monstrum iz Zadra brutalno unakazio devojku (18) od batina, a sad LAŽE DA MU JE SUDIJA PRETIO i traži izuzeće!
Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

BAHATO!

SKANDAL NA POČETKU SUĐENJA ČOVEKU KOG MRZI CELA HRVATSKA! Monstrum iz Zadra brutalno unakazio devojku (18) od batina, a sad LAŽE DA MU JE SUDIJA PRETIO i traži izuzeće!

Hrvatska -

U Opštinskom sudu u Zadru danas je počelo suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) zato što je 13. juna u kafiću "Chill out" tako krvnički pretukao devojku (18) da se cela zemlja digla protiv njega, a on je optužen za krivično delo pretnje i nanošenja teške telesne povrede.

Na samom početku suđenja Kovačevićev advokat Andrej Korljan tražio je izuzeće troje sudija: predmetnog Tomislava Šimića , predsednice Opštinskog suda u Zadru Ane Mišlov, koja bi trebalo da odlučuje o izuzeću sudije Šimića, i konačno izuzeće predsednika Županijskog suda u Zadru Borisa Babića, koji bi trebalo da odlučuje o izuzeću sudije Mišlov.

Kao razloge zahteva za izuzećem naveo je da je ovaj slučaj izazvao veliku reakciju javnosti u Zadru i medijski linč, pa je zbog toga teško očekivati da sudija bude nepristran. Usto je naveo da je sudija Šimić posetio Kovačevića u pritvoru i dobacio mu da ne bi slučajno on ili njegov advokat tražili izuzeće ili odugovlačili suđenje!

Sudija Šimić je odgovorio da medji ne utiču na njegovu pristrasnost i da na Kovačevićevu brutalnost nisu reagovali samo zadarski, nego svi hrvatski mediji, pa po tom "argumentu" nijedan sud u Hrvatskoj ne bi bio prikladan da mu sudi. Što se tiče posete zatvoreniku, rekao je da je kao sudija zadužen za obilazak pritvorenika u istražnom zatvoru, a za tvrdnje da je pretio Kovačeviću kazao je da nisu istinite.

Sudija je takođe ocenio da odbrana ovim zahtevima pokušava da razvuče postupak kako bi Kovačević što pre izašao iz pritvora. Naime, rok za donošenje prvostepene presude je 14. decembra, a ako se do tada ne donese presuda, Kovačević mora da bude oslobođen.

Tek, suđenje je odgođeno do odluke Vrhovnog suda.

Kovačević je uhapšen dan posle krvoločnog iživljavanja nad devojkom, koju je počeo brutalno da tuče među stolovima, a nastavio u toaletu. Nesrećna devojka nije ni pokušavala da se brani. Tukao ju je pesnicama, glavom joj udarao u lavabo, a kad ju je oborio na pod, šutirao ju je u glavu i lice i gazio je po celom telu. Zatim je pobegao s lica mesta, a devojka je prebačena u zadarsku Opštu bolnicu.

Devojka je zadobila teške povrede glave, a fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku. Slomio joj je kosti lica i nos, izbio joj zube, a lekari su joj samo na licu napravili 20 šavova! A Kovačevića je policija uhapsila TEK KAD GA JE NJENA MAJKA LOCIRALA I POZVALA POLICIJU!

Inače, Kovačević je proteklih deset godina često bio prijavljivan policiji zbog teškog povređivanja, pucanja iz vatrenog oružja, nasilničkog ponašanja, otmice, prisile prema policajcu, narušavanja nepovredivosti doma i više tučnjava, a i u saobraćaju se isto tako bahato ponašao.

Kurir.rs/24sata.hr/Index.hr

Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track