SLOVENCI NEĆE USTAŠKOG PEVAČA: Ni Ministarstvo odbrane ni Maribor ne dozvoljavaju Tompsonov koncert
Foto: EPA / Antoniio Bat

zabranjivan i u evropi

SLOVENCI NEĆE USTAŠKOG PEVAČA: Ni Ministarstvo odbrane ni Maribor ne dozvoljavaju Tompsonov koncert

Region -

Ministarstvo odbrane Slovenije odbilo je da izda dozvolu za održavanje koncerta Marka Perkovića Tomsona na svom zemljištu, a kako stoje stvari neće mu biti dozvoljeno da peva ni u opštinskim prostorijama u Mariboru.

Naime, iako je Upravni sud pre nekoliko dana ukinuo zabranu hrvatskom pevaču poznatom po veličanju ustaša, svi su izgledi da koncerta neće biti.

Po ukidanju zabrane od pre dve godine, organizator koncerta Milan Trol najavio je novi koncert koji želi da organizuje na sportskom aerodromu Moškanjci, za to će mu biti potrebna dozvola vlasnika zemljišta, odnosno Ministarstva odbrane.

foto: EPA / Angel Medina G.

Slovenački portal 24ur međutim saznaje da ministar Karl Erjavec to neće dozvoliti, i podseća da su zbog promovisanja ustaštva i neonacizma Tompsonovi koncerti zabranjeni u gradovim Austriji, Švajcarskoj i Holandiji.

Pre dve godine, 20. maja 2017. u Mariboru je zabranjen rasprodat Tompsonov koncert tako što je policija, nekoliko dana pred nastup, podnela predlog za ukidanje dozvole procenjujući da bi posledice održavanja takvog nastupa bile znatno veće od otkazivanja. Dve godine kasnije, Upravni sud je ukinuo zabranu i vratio vlastima Maribora da odluči o održavanju koncerta.

Međutim, ni gradonačelnik Maribora Saša Arsenović neće dozvoliti održavanje koncerta.

"Gradonačelnik ne podržava moguće izvođenje koncerta jer su sadržaj i teme njegovih pesama povezane sa bolnim temama i pričama" navodi se u odgovoru, prenosi 24ur.

Kurir.rs / 24ur.com

Foto: EPA / Antoniio Bat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track