KRAĐA TRAMVAJSKE ŠINE, TUČA DEVOJAKA, POBUNA U ZATVORU ZBOG PICE: Ovo su najbizarniji događaji iz našeg komšiluka u 2021. godini
Foto: - / Wavebreak / Profimedia/Printscreen YT/Avaz TV/Printscreen Twitetr/@ScepanCar/Printscreen YT/Timosha21

nije bilo dosadno

KRAĐA TRAMVAJSKE ŠINE, TUČA DEVOJAKA, POBUNA U ZATVORU ZBOG PICE: Ovo su najbizarniji događaji iz našeg komšiluka u 2021. godini

Region -

Godina 2021. obilovala je neobičnim događajima, a ovde izdvajamo one najbizarnije iz našeg komšiluka.

Ne bacaj petarde, baci bombu!

Upozorenja o opasnosti od pirotehnike u danima pred novogodišnje proslave su uobičajena, a Slovence je ovih dana iznenadila objava u kojoj su pozvani da petarde zamene bombama.

Tako se barem mogao zlobno protumačiti poziv mladima koji su zainteresovani za dobrovoljno služenje u slovenačkoj vojsci.

Odeljenje Ministarstva odbrane očigledno je oglas vrlo nesrećno sročilo pa je bizarna dvosmislena poruka nakon tri dana povučena, posle kritika koje su se pojavile u javnosti.

Slovenija, poziv, vojska
foto: Printscreen/Facebook

"Ne bacaj petarde! Prijavi se na dobrovoljno služenje vojske, upali eksploziv i baci bombu" bila je poruka objavljena na Fejsbuk profilu vojske, a jutros je skinuta sa društvenih mreža.

Zbog njegove testere, selo ostalo bez struje i telefona

Zahvaljujući revnosti meštana Stipernice kod Pregrade u hrvatskom Zagorju, celo selo je u utorak 14. decembra u kasnim večernjim satima ostalo bez struje i telefona. Naime, 57-godišnji muškarac je oko 22 sata odlučio da poseče omoriku u svom dvorištu.

Čim je pretesterisao drvo, ono je palo na žice niskonaponskog napajanja. U selu je bio potpuni mrak.

U daljem padu smreka je pokidala žice telefonskog kabla, a ujedno je polomila betonski oslonac drvenog stuba u kome su bile telefonske žice.

Zbog svega su zagorski policajci stigli u mraku i obavili uviđaj, a slučaj se trenutno vodi kao oštećenje javnih uređaja.

Šta zna lopov šta je tramvajska šina?

Građani Sarajeva sprečili su danas krađu tramvajske šine na Stupu.

Nepoznata lica prvo su prenela šinu preko magistralnog puta kod pijace Heco, a zatim je prenela iza žive ograde.

Tu je bio parkiran crveni kombi.

Kada su građani zaustavili automobil i počeli da ih snimaju, pobegli su. Međutim, bezuspešno.

Kako je rečeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve je stalo na pokušaju krađe.

Svađa koja je pošla po zlu

Gabi (50) je uhapšena nakon što je mužu tokom svađe rekla da "puši k****", a on ju je snimio mobilnim i odmah prijavio. Prenoćila je u policiji zbog tih reči, a potom je osuđena na 45 dana zatvora uslovno.

Prema presudi, Gabi je prošlog septembra u porodičnoj kući u Zagrebu "počinila psihičko nasilje u porodici nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloletne dece na način da mu je rekla: Puši k****", što je kod muža izazvalo 'uznemirenost i povredu dostojanstva'”.

Žena, majka troje dece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da "puši k****", ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobilnim bez njenog znanja i odobrenja.

Nakon te svađe, par više ne živi zajedno. Presuda nije pravosnažna i Gabi , koja nikad nije kažnjavana za nasilje u porodici, može da se na nju žali.

Žestoka tuča devojaka na parkingu

Brutalan snimak fizičkog obračuna četiri devojke kruži društvenim mrežama, a kako je navedeno u opisu objave, incident se najverovatnije dogodio u Budvi.

Tačno vreme i mesto ove tuče za sada nisu zvanično objavljeni, ali Republika prenosi da je sukobu na parkingu prethodila kraća verbalna rasprava.

Na snimku se vidi kako jedna od devojaka pritrčava drugoj koja se nalazi između automobila i udara joj šamar, na šta ona uzvraća pesnicama i šutiranje.

Samo je jedna od prisutnih devojaka probala da razdvoji učesnice tuče, dok se devojci koja je prva napala priključuje još jedna, a snimatelj iza kamere svog mobilnog telefona viče "Pa uzeću milione na JuTjubu!".

Zatvorenici u Splitu prete pobunom zbog pice

U Šibenik je iz Zatvora u Splitu premešten Dean Majstorović (35) zvani Điđi, optužen da je šef jedne od zločinačkih organizacija iz Splita.

Uprava splitskog zatvora uplašila se da bi Majstorović mogao da pokrene pobunu i štrajk glađu jer su odbijeni zahtevi istražnih zatvorenika za dostavu pice u ćelije.

To je formalan razlog naveden u zahtevu za premeštajem koji je dostavljen Županijskom sudu u Splitu. Takođe, u ćeliji u kojoj je boravio Majstorović prilikom racije nađen i mobilni telefon, što je dodatni razlog disciplinovanja tog zatvorenika.

Kao razlog premeštaja je navedena procena da je Majstorović jedan od organizatora peticije i štrajka glađu kojim je trebalo da se izvrši pritisak na zatvorsku upravu, pogotovo upravnicu Anu Svalinu oko poboljšanja uslova u istražnom zatvoru. Među zahtevima se pogotovo ističe traženje da im se omogući dostava pice u ćeliju.

Kako je procenjeno da Majstorović ima jak uticaj na ostale zatvorenike, uprava zatvora smatra kako bi njegov premeštaj van Bilica doveo do smirenja bezbednosne situacije. Prigovori na dostavljenu hranu nisu od juče, iako zatvorenici u Splitu imaju pravo da naruče obroke spolja.

Hit oglas iz Hrvatske

Produkcija i kasting agencija Serena Pro objavila je na društvenim mrežama oglas putem koga traži nudiste sa područja Rijeke ili okoline za potrebe umetničkog performansa.

Potrebno je da petnaestak potpuno golih ljudi prošeta Korzom, navodi agencija, a honorar za taj poduhvat iznosi 500 kuna (oko 70 evra).

U objavi se navodi da bi snimanje trebalo da bude organizovano ove nedelje, 12. septembra i da bi trebalo da traje najviše četiri sata sa pripremama (probe u odeći).

Zainteresovani su pozvani da prilože dve svoje fotografije u odeći.

Oglas je odmah izazvao mnoštvo komentara.

"Za 500 kuna ne skidam se ni mužu", dodala je druga.

"Hodao sam go centrom i za džabe…“,našalio se jedan mladić. "Sa maskom ili bez?“, upitao je drugi.

Penzioner usred dana ukrao kosilicu iz radnje

Supružnici Vladimir (59) i Sanela (42), roditelji troje dece, proglašeni su krivim i osuđeni na zatvorske kazne zbog krađe električne kosilice u vrednosti od oko 2.700 kuna (360 evra) iz trgovačkog centra u Čakovcu.

Prema presudi, oni su prošlog aprila oko 15 sati iz ulaza u prodavnicu uzeli kosilicu, stavili je u gepek Opel Vectre i otišli ​​bez plaćanja. Međutim, nadzorne kamere su sve zabeležile, pa je policija istog dana pokucala na vrata porodične kuće u selu kod Čakovca.

Vladimir je dobio 8 meseci zatvora koji su zameneni radom za opšte dobro, a njegova supruga Sanela uslovno 8 meseci. Presuda nije konačna i na nju se može uložiti žalba. Tokom saslušanja, Vladimir je priznao krađu.

Ali njegovo svedočenje tokom istrage razlikovalo se od svedočenja na suđenju. Tokom istrage tvrdio je da nije ukrao kosilicu, a sve je priznao na suđenju. Tužioci su od njega tražili da objasni kontradiktornost.

"Partizani su me tukli na Golom otoku, pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako da sam, izgleda, uzeo kosilicu i zaboravio da je platim, a kosilice više nema. Kako to da je nestalo, pitate se?" Dakle: kako sam ga ukrao iz prodavnice, pa su ga ukrali i iz moje kuće “, iznenada je tvrdio Vladimir, kao da ništa ranije nije rekao.

Zakasnila na kafu

Koncesionar kafića na popularnoj splitskoj plaži Kasjuni odlučio je da vreme posle 13 sati posveti isključivo turistima koji ne vole "veliku sa toplim".

Splićanka koja je letos u ranim popodnevnim časovima pokušala da dobije "kafu za poneti", ispričala je za Dalmaciju Danas svoje neprijatno iskustvo.

0488297284, Split, kafić
foto: Frank Fell / robertharding / Profimedia

"Konobar je odbio da mi posluži kafu, objasnivši da nema kafe. Kada sam pitala kako nema, a mašina puna zrna kafe mi je bila ispred očiju, odbili su da odgovore", rekla je.

"Insistirala sam da šefu objasnim zašto ne mogu da popijem kafu. Dobila sam odgovor da ne kuvaju kafu posle 13 sati, zbog velike gomile turista koji više vole koktele. Pokušala sam da mu objasnim da je tokom našeg razgovora, koji je trajao više od 5 minuta, mogao da skuva kafu", dodaje ona.

Na pitanje da li to znači da su sada strani turisti prioritet, a ne domaći turisti, jasno je odgovorio da.

Splitski penzioneri u klinču

Dva starija muškarca potukla su se u Splitu jednog ranog julskog jutra.

Na Žnjanu su se fizički sukobili zbog oštećenja automobila. Na snimku se vidi kako se dva muškarca tuku, treći se pojavljuje u kadru držeći ga za glavu, a žena kako kuka i zove policiju.

Nezvanično Index.hr saznaje da su se muškarci potukli zbog lakše saobraćajne nezgode, odnosno oštećenja automobila na parkingu, što potkrepljuje i snimak događaja.

"Prebijate čoveka zbog lima", viče žena na snimku, a jedan od muškaraca koji trenutno zauzimaju borbeni stav i kreće u borbu uz povik, "Udario mi je auto".

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je da je reč o incidentu od pre šest dana i da je u toku kriminalističko istraživanje.

Medicinska sestra pacijentu ubrizgala benzin umesto fiziološkog rastvora

Medicinskoj sestri Županijske bolnice u Čakovcu koja je pacijentu umesto fiziološkog rastvora greškom ubrizgala benzin preti osam godina zatvora.

Medicinska sestra je optužena za nesavesno lečenje koje je iz nehaja dovelo do smrti pacijenta.

Opštinsko državno tužilaštvo u Čakovcu podiglo je optužnicu nakon istrage.

Kao medicinska sestra zadužena za brigu o 62-godišnjem pacijentu na hemodijalizi u sobi za samoizolaciju (zbog njegovog kontakta s osobom pozitivnom na koronavirus) ona mu je, kada ga je skidala sa aparata za hemodijalizu, greškom umesto fiziološkog u kateter na vratu ubrizgala benzin.

"Benzin je ušao u krvotok što je dovelo do trovanja organizma i zastoja rada više organa zbog čega je pacijent, uprkos hitnoj reanimaciji i pruženoj lekarskoj pomoći, preminuo istog dana", saoptilo je tužilaštvo.

Sve je bilo spremno za sahranu sem pokojnice

Porodici iz Andraševca, koji je deo grada Oroslavja, javili su u subotu početkom jula iz zabočke Opšte bolnice da im je baka umrla. Kada su u ponedeljak došli po nju i u međuvremenu organizovali sahranu, ispostavilo se da je baka čekala na odeljenju.

"Danas u 8 sati došli smo ispred bolnice po moju baku. Pola sata kasnije trebalo je da stigne pogrebno preduzeće. Zatim smo čekali ispred bolnice 45 minuta. Čuli smo kako je sestra rekla da nekoga na telefonu 'da će im neko to sada morati objasniti'. na kraju su nas pozvali u odeljenje", rekla je šokirana Martina Grabušić (21) za Dnevnik.hr.

Njena baka po majci završila je u OB Zabok pre dve i po nedelje zbog problema sa pankreasom i zbog postojećih epidemioloških mera koje nisu mogle da posete.

Tokom vikenda porodica preminulih učinila je sve što je potrebno u slučaju smrti, a sahrana je bila zakazana za danas u 16 ​​sati. Takođe, po gradu su zalepljene osmrtnice, a ujutru su otišli ​​u bolnicu, gde su ih pozvali na odeljenje što im je bilo neobično s obzirom da bake nisu mogle da posećuju za vreme dok je bila tamo.

"Lekar nas je primio, rekla je da se izvinila, ali da je naša baka živa. Mama je odmah plakala i vikala da će ih tužiti", kaže Martina i dodaje da su tražili i razgovor sa direktorom bolnice, što nisu dozvolili.

Marihuana zabranjena i na majicama

Opštinski sud u Varaždinu u ponedeljak je javno objavio sadržaj nepravosnažne presude donete početkom aprila 2021. godine kojom se 40-godišnji Varaždinac novčano kažnjava zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, piše portal Varaždinski.hr.

Kako je istaknuto u presudi, okrivljeni je 'kriv što je dana 22. 12. 2019. godine oko 00,10 sati u mestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je odštampana slika lišća droge 'marihuane', a na koji način je isti vršio promociju, oglašavanje i prezentiranje droge 'marihuane''.

Sudija varaždinskog suda odlučio je okrivljenika kazniti novčanom kaznom u visini 300 kuna (1 evro - 7,5 kuna), a mora platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka.

Pijani sveštenik na sahrani sablaznio sve prisutne

Naizgled obična sahrana, održana na ostrvu Ist, do medija je došla zbog, prema svedocima, skandaloznog ponašanja sveštenika koji je vodio sahranu.

Naime, kako piše Zadarski list, kojem se obratila žena čiji je deda sahranjen, sahranu je umesto lokalnog paroha iz Ista vodio sveštenik sa ostrva Molat. Prema rečima unuke preminulog, sahranu je vodio u vidno alkoholisanom stanju i neprimerenim gestovima i rečima.

Misa je započela čitanjem Heraklitove filozofije "panta rei" gde je rekao da sve teče, da "život započinje začećem, seksom". Reč "seks" ponovio je glasno kroz smeh pet puta. S obzirom na to da ostrvo naseljavaju pretežno stariji ljudi, bili su zaprepašćeni što je sveštenik sa oltara pred mrtvim čovekom od kojeg su se došli oprostiti govorio takve stvari. Iskreno, tada sam još uvek bila mirna, mada je neukusno pričati o seksu tokom sahrane ", dodala je uznemirena unuka preminulog.

Ono malo mise koja je bila "normalna" - kada je čitao iz Biblije, bilo je potpuno nerazumljivo, jer je bio pijan i nije mogao pravilno da čita. Njegova slova i redovi su se pomešali ", rekla je šokirana unuka za Zadarski list.

Kaže da je o svemu obavestila Zadarsku nadbiskupiju, ali da do trenutka kada je govorila za Zadarski list nije dobila nikakav odgovor.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track