PENZIONER USRED DANA UKRAO KOSILICU IZ RADNJE: Hrvat se na suđenju vadio na partizanski tretman na Golom otoku! Nije mu prošlo!
Foto: Shutterstock

inovativno

PENZIONER USRED DANA UKRAO KOSILICU IZ RADNJE: Hrvat se na suđenju vadio na partizanski tretman na Golom otoku! Nije mu prošlo!

Hrvatska -

Supružnici Vladimir (59) i Sanela (42), roditelji troje dece, proglašeni su krivim i osuđeni na zatvorske kazne zbog krađe električne kosilice u vrednosti od oko 2.700 kuna (360 evra) iz trgovačkog centra u Čakovcu.

Prema presudi, oni su prošlog aprila oko 15 sati iz ulaza u prodavnicu uzeli kosilicu, stavili je u gepek Opel Vectre i otišli ​​bez plaćanja. Međutim, nadzorne kamere su sve zabeležile, pa je policija istog dana pokucala na vrata porodične kuće u selu kod Čakovca.

Vladimir je dobio 8 meseci zatvora koji su zameneni radom za opšte dobro, a njegova supruga Sanela uslovno 8 meseci. Presuda nije konačna i na nju se može uložiti žalba. Tokom saslušanja, Vladimir je priznao krađu.

"Vozio sam svoju ćerku na kosilici dok je moja žena bila u prodavnici i tada sam primetio da nas niko ne posmatra pa sam odneo kosilicu do auta i stavio je u prtljažnik. Kad smo stigli kući, izvadio sam kosilicu. Ubrzo nakon toga, u roku od pola sata, došla je policija i raspitala se za kosilicu.

"Nisam hteo da pokažem policajcima kosilicu jer sam video da je đavo shvatio šalu. Kad su otišli, uzeo sam kosilicu i vratio je u prodavnicu. Ostavio sam ga ispred ulaza i nisam pozvao nikoga od prodavaca. Sutradan je supruga otišla i platila kosilicu i kupila novu, pa je prodavnica i dalje u plusu, a ne u minusu “, branio se Vladimir.

Ali njegovo svedočenje tokom istrage razlikovalo se od svedočenja na suđenju. Tokom istrage tvrdio je da nije ukrao kosilicu, a sve je priznao na suđenju. Tužioci su od njega tražili da objasni kontradiktornost.

"Partizani su me tukli na Golom otoku, pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako da sam, izgleda, uzeo kosilicu i zaboravio da je platim, a kosilice više nema. Kako to da je nestalo, pitate se?" Dakle: kako sam ga ukrao iz prodavnice, pa su ga ukrali i iz moje kuće “, iznenada je tvrdio Vladimir, kao da ništa ranije nije rekao.

Supruga se branila rekavši da nije učestvovala u krađi, a kosilicu je videla u prtljažniku automobila po povratku iz prodavnice u kojoj je detetu kupila ljuljašku.

"Kad sam shvatio o čemu se radi, sutradan sam otišao u prodavnicu i platio tu kosilicu i prodavačici dao sve papire. Za par dana sam ponovo došao i kupio drugu kosilicu jer nam je potrebna za košenje" dvorište “, rekla je Sanela na suđenju.

Međutim, na video snimku nadzornog snimka vidi se kako Vladimir "uzima crvenu benzinsku kosilicu iz prodavnice, a pored njega je Sanela, koja u jednom trenutku pregleda kosilicu, a zatim je njen muž uzima iz prodavnice".

"Nakon toga se vidi da sa parkinga prodavnice izlazi srebrni automobil marke" opel vektra "sa otvorenim prtljažnikom, sa kojeg viri ručka crvene benzinske kosilice", navodi se u presudi Opštinskog suda.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track