SKANDALOZNO: Na Fejsbuku opet pokrenuta stranica sa polugolim srednjoškolkama!
Foto: Facebook

Sajber kriminal

SKANDALOZNO: Na Fejsbuku opet pokrenuta stranica sa polugolim srednjoškolkama!

Bosna i Hercegovina -
Neko na društvenoj mreži Facebook ponovo otvorio stranicu "Sarajevo Glamour" na kojima objavljuje fotografije i imena devojčica

SARAJEVO - Iz dana u dan u Bosni i Hercegovini sve je je češća zloupotreba društvenih mreža za vulgarnu prozivku, naročito devojaka.

Najnoviji primer takvog slučaja zgrozio je Sarajlije, nakon što se ispostavilo da je neko na društvenoj mreži Facebook otvorio stranicu "Sarajevo Glamour" na kojima objavljuje fotografije, ali i imena devojaka, većinom srednjoškolki iz glavnog grada naše države.

Stranica je kreirana pre dva dana i do sada je prikupila više od 320 lajkova i brojnih komentara, među kojima su i oni pogrdni, s tim da ima i onih koji osuđuju ovu zloupotrebu. Podsetimo, i pre su pripadnici Odeljenja za sajber kriminal Federalne uprave policije primali dojave o postojanju stranice “Sarajevski Glamour”, gde su postavljane fotografije devojčica, učenica bh. srednjih škola, u eksplicitnim pozama, često samo u donjem rublju i intimnim kontaktima s devojčicama ili dečacima uz brojne neadekvatne komentare za njihov uzrast.

Međutim, nakon što je jedan od građana Sarajeva prosledio policiji internet-adresu sporne stranice ona je ubrzo nakon prijave ugašena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track