BOŽO PETROV POTVRDIO: Želimo jedinstvo sa HDZ-om i SDP-om
Foto: Profimedia

Moraju svi zajedno da sednu za sto

BOŽO PETROV POTVRDIO: Želimo jedinstvo sa HDZ-om i SDP-om

Hrvatska -
Stranka Most, koja je na proteklim parlamentarnim izborima osvojila 19 poslaničkih mesta i presudno utiče na formiranje buduće vlade, nakon razgovora sa koalicijama okupljenim oko HDZ i SDP zatražila je formiranje vlade nacionalnog jedinstva.

"“Hrvatskoj treba jedinstvo. U Mostu smo prevladali podele, heterogenost smo stavili sa strane, jer je prioritet u Hrvatskoj ekonomska situacija. Tako smo danas istupili i prema HDZ-u i prema SDP-u. Očekujemo da to razumeju i prihvate. Tražžimo vladu nacionalnog jedinstva"”, rekao je prvi čovek Mosta Božo Petrov.

Petrov je rekao da Most može moderirati to jedinstvo i da sa HDZ i SDP mogu zajedno da sednu za sto i za dobrobit Hrvatske posvetiti barem dve godine. “

"Verujem da će Milanović i Karamarko imati dovoljno političke mudrosti i da nas neće odbiti”", rekao je Petrov, nakon prvih razgovor o mogućnosti formiranja hrvatske vlade.

Most je, inače, treća po jačini politička opcija u Hrvatskoj posle parlamentarnih izbora, dok su HDZ i SDP gotovo izjednačeni.

"Nakon prve i druge faze biće definisanje mandatara vlade. Danas smo izneli glavna načela, a drugi uslov je da svi zajedno sednemo za sto. Mi ćemo takođe predložiti mandatara vlade. O mandatarima ćemo razgovarati tek nakon što dogovorimo prvu i drugu fazu", rekao je Petrov. Upitan šta ako ga HDZ i SDP odbiju, Petrov je rekao da veruje da će biti dovoljno političke mudrosti i da se to neće dogoditi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja