MIS BIH U SUZAMA: Čuvam ovce po Han Pijesku, to mi je dovoljna kazna!
Foto: Facebook

žalba na presudu

MIS BIH U SUZAMA: Čuvam ovce po Han Pijesku, to mi je dovoljna kazna!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Nakon što je prvostepenom presudom osuđena na dve i po godine zatvora, juče se u Sudu BiH održala sednica Apelacionog veća Suda BiH, gde su razmatrane žalbe na presudu optužene Slobodanke Tošić, bivše bh. misice, koja se tereti za učešće u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 2006. godine, te Tužilaštva BiH

Tošićeva se kroz suze obratila Veću i objasnila da se ona u toj poziciji našla samo zato što nije veliki igrač."Nuđeno mi je da budem svedok. Nisam pristala, jer ne znam ništa o tome, ni u čemu nisam učestvovala. Ovo je lična osveta tužioca. Kretanje mi je ograničeno na Sarajevsko-romanijsku regiju, kao da sam neki zločinac. Čuvam krave i ovce po Han-Pijesku", rekla je kroz plač Slobodanka.

Tužilac Dubravko Čampara naveo je u obraćanju drugostepenom veću da ostaje kod žalbenih navoda te da smatra da je prvostepeno veće tačno utvrdilo činjenično stanje.

Foto Printscreen avaz.ba
Foto Printscreen avaz.ba

Inače, prvostepeno veće promenilo je pravnu kvalifikaciju krivičnog dela te je Slobodanku proglasilo za pomagača, umesto za saizvršioca, kako je stajalo u optužnici.

Vlado Adamović, Slobodankin branilac, ponovo je naglasio da je prvostepeno veće ušlo u sukob interesa tako što je sudilo u ovom, kao i u predmetu “Lutka”. "Krucijalni svedok i u ovom predmetu i u “Lutki” je Anđelko Veljančić. Ukoliko bi se ovde utvrdilo da on ne govori istinu, došlo bi u pitanje njegov iskaz u “Lutki”. To nisu zdravi uslovi u kojima se Sud nalazi. U tom svetlu je i donesena kompromisna presuda", kategoričan je bio Adamović, uz opasku da je Sud sudio pristrasno i mimo zakona.

Adamović je tvrdio da je Veljančić dao suprotne iskaze te je dodao da je tužilac odabrao izjavu koja mu odgovara. (avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track