BOSANSKA MISICA ZBRISALA IZ PRITVORA: Interpol raspisao poternicu za Slobodankom Tošić!
Foto: Printscreen Avaz.ba

osuđena zbog saučesništva u ubistvu

BOSANSKA MISICA ZBRISALA IZ PRITVORA: Interpol raspisao poternicu za Slobodankom Tošić!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine raspisao je Interpolovu poternicu za Slobodankom Tošić, koja je osuđena na 2,5 godine zatvora zbog učešća u organiziranoj kriminalnoj grupi, u predmetu "Lutka", koja se tereti za nekoliko teških ubistava, pokušaje ubistava, te oružane pljačke i pranje novca.

Ova grupa tereti se za nekoliko teških ubistava, pokušaje ubistava, te oružane pljačke i pranje novca. Tošić se do potvrđivanja presude nalazila u kućnom pritvoru u Han Pijesku, ali je od nedavno u bekstvu, zbog čega je izdata i Interpolova poternica.

Sud BiH je izdao nalog za poternicu zbog izdržavanja kazne na koju je osuđena zbog učešća u kriminalnoj organizaciji te saučesništva u pokušaju ubistva.

foto printscreen facebook
foto printscreen facebook

Tošićeva, koja je bivša mis fotogeničnosti BiH i "Plejbojeva" zečica dovodi se u vezu sa Darkom Elezom, koji služi devetogodišnju kaznu u Beogradu zbog ubistva i pljačke. Tošić je osuđena jer je bila član udruženog zločinačkog poduhvata i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 13. aprila 2006.

Uhapšena je u julu prošle godine u Hrvatskoj po poternici iz BiH.Tošićeva se dovodi u vezu sa Darkom Elezom, koji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu u Beogradu zbog ubistva i pljačke.

(nezavisne.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track