BIH STRAHUJE OD OSVETE TERORISTA: Zbog hapšenja saborca iz Bosne planiraju krvave napade!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Policijske stanice u stanju pripravnosti

BIH STRAHUJE OD OSVETE TERORISTA: Zbog hapšenja saborca iz Bosne planiraju krvave napade!

Bosna i Hercegovina -

Obaveštajno sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini nalaze se u stanju pripravnosti zbog mogućih terorističkih napada, tvrde australijski mediji.

Naime, kako piše Heraldsun.com.au, pozivajući se na svoje izvore, postoji verovatnoća da bi se BiH mogla naći na meti terorista zbog prošlogodišnjih hapšenja u Australiji.

U aprilu 2015. godine, australska policija uhapsila je pet osoba u Melburnu pod optužbom da su planirali da odrube glavu policajcu na nacionalni praznik Australije. Jedan od uhapšenih je Harun Čaušević, koji je poreklom iz BiH.

Upravo ovo hapšenje od prošle godine, može da zapaliti osvetničku iskru, a Herlad San tvrdi kako teroristi planiraju napad u BiH, o čemu je, navodno, obaveštena OSA.

Harun Čaušević (Foto printscreen avaz.ba)
Harun Čaušević (Foto printscreen avaz.ba)

Prema navodima ovog lista, OSA je obavestila sve policijske stanice u BiH da budu u stanju pojačane pripravnosti zbog mogućih napada. Herald San navodi kako je indikativno da je samo tri dana posle hapšenja u Australiji, u BiH izvršen napad na policijsku stanicu u Zvorniku, kada je ubijen policajac. Australiska policija (AFP) nije mogla da potvrditi, ni da demantuje navode ovog lista, ali je portparol policije za Herld Sun izjavila da "AFP blisko sarađuje sa bezbednosnim agencijama kako bi sprečili opasnost od terorizma".

Albanac Sevdet Besim, koji je bio vođa terorističke ćelije, priznao je krivicu i da je planirao napad na policajca, kojem su želeli da odseku glavu. Besim i Čaušević su pripadnici džemata Al Furkan iz Melburna, čiji je duhovni lider još jedan bh. državljanin Harun Mehičević, koji je prošle godine dospeo na naslovnice medija nakon što je kupio zemlju u selu Ošve, poznatoj vehabijskoj zajednici.

Australijski mediji, ali i zvaničnici, Mehičevića odavno smatraju opasnom osobom, sa dubokim vezama sa terorističkim organizacijama.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track