VANDALIZAM U OSNOVNOJ ŠKOLI U HRVATSKOJ: Učenici izazvali požar da ne bi išli na nastavu?
Foto: Beta

Uviđaj u toku

VANDALIZAM U OSNOVNOJ ŠKOLI U HRVATSKOJ: Učenici izazvali požar da ne bi išli na nastavu?

Hrvatska -

Umesto uzbuđenja, smeha i druženja na prvi dan škole, učenike Osnovne škole Ljudevita Gaja u Zaprešiću juče su ispred školskih vrata dočekali policija i vatrogasci.

Deca su morala da se vrate kući jer u njihovoj školi nastava juče nije mogla da se održi. Unutra se nije moglo ni disati od silnog dima i čađi od požara koji je izbio u ranim jutarnjim satima.

Nepoznati počinioci provalili su u školu i zapalili kabinet profesora fizičkog i svlačionice u sklopu sportske dvorane, a u zbornici i ostalim kancelarijama škole sve su stvari bile razbacane i u neredu.

"Dojavu smo primili u 5.25 sati, a zatekli smo dva požara koja su brzo stavljena pod kontrolu. Srećom, tamo nije bilo nikoga pa je šteta samo materijalna", rekao je vatrogasac Damir Čičko.Iz policije su potvrdili da je u školu provaljeno i da je požar najverovatnije podmetnut.

"Situacija zapravo više upućuje na čin vandalizma. Podnesena je i krivična prijava "izjavio je Ivan Potnar iz policije.

Žena koja živi prekoputa škole rekla je da je u večernjim satima videla decu kako hodaju po krovu škole, što ne mora biti povezano s požarom, ali upućuje na to da osnovnoj školi može pristupiti bilo ko i bilo kada.

Neki sumnjaju i na to da su požar podmetnuli učenici kako bi odgodili početak nastave, ali detalji će biti poznati posle uviđaja.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track