Najnovije vesti

(FOTO) PROVOKACIJA U SARAJEVU: Osvanuli plakati sa Pavelićevim likom koji veličaju ustaštvo
Foto: Profimedia

GRAĐANI BESNI

(FOTO) PROVOKACIJA U SARAJEVU: Osvanuli plakati sa Pavelićevim likom koji veličaju ustaštvo

Bosna i Hercegovina

Plakati sa ustaškim porukama su u ponedeljak uveče neugodno iznenadili stanovnike sarajevskog naselja Dobrinja.


Pamfleti sa istaknutim nacističkim znacima, simbolima fašističke tvorevine Nazavisne Države Hrvatske uz oznaku Ustaškog pokreta i proustaški tekst postavljeni su u sarajevskom naselju Dobrinja, odnosno njenom kvartu popularnog naziva C5.

 

Građani su pozvali policiju i samoinicijativno uklonili pamflete kako bi neprimereni sadržaj što pre nestao sa ulica inače mirnog sarajevskog naselja.

"Mi smo to našli i skidali. Komšije su pozvale policiju da prijave uznemiravanje. Zalepljeno je na nekoliko haustora, bandera i zakačeno na brisače od auta", rečeno je za naš portal.

Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo je potvrdio slučaj dodavši da je u toku policijski uviđaj.

Na pamfletu se nesporno veliča nacizam, ustaštvo i poglavar NDH Ante Pavelić, a tekst je sažetak "čestitke" iz 1968. godine, objavljene na dan godišnjice osnivanja NDH koju potpisuje ustaški komandant i zločinac Vjekoslav Luburić.

 

Luburić je između ostalog bio komandant u logoru Jasenovac u kojem je likvidirano oko 100.000 osoba, među kojima najviše Srba, Roma i Jevreja. Među ubijenima bilo je između pet do 12 hiljada Hrvata i Bošnjaka.

Nakon rata je uspeo da pobegne u Španiju gde je i ubijen 1969. godine.

 

(Kurir.rs/Klix.ba)

Foto Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...